Jag har ju aldrig varit ett superstort The Smiths-fan om jag ska vara ärlig. Med tanke på Morrisseys åsiktshärdsmälta de senaste åren, så känns det ärligt talat ganska skönt. Men jag har aldrig förnekat deras storhet och inflytande på popmusiken. De var bara aldrig bandet jag satte mig in i där och då, och idag känns det ganska onödigt. Dock har jag alltid älskat singeln How soon is now?

DOLBY ATMOS

Framförallt är det Johnny Marrs briljanta inledning där gitarren pulserar över introt. Det är liksom filmmusik, för jag kan inte låta bli att se klipp av storstad, tunnelbana som passerar, folk som rör sig utmed gator varje gång jag hör låten. På det hela känns det inte så konstigt att just How soon is now? är en av mångas favoritlåtar med bandet. Det är ju en låt som sticker ut, både i stil och arrangemang. Själv skulle jag vilja höra en massa läckra remixar på låten. Låten i sig har ju spelats på en hel del dansgolv under åren, men har fortfarande inte hittat en remix som jag känner är värdig originalet. Så tips mottages gärna, eller att någon bara gör en lysande sådan. Jag menar det gitarrarrangemanget borde ju kunna bli något superläcker till dansgolven.

I alla fall. Låten i sig introducerades till lyssnaren som b-sida på singeln William, it was really nothing 1984 för senare samma år även vara med på samlingen Hatful of Hollow. På grund av låtens populäritet så släpptes den även som egen singel i början av 1985. Men hamnade då bara på en 24:e plats på singellistan i Storbritannien.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011