The Smiths – How soon is now?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag har ju aldrig varit ett superstort The Smiths-fan om jag ska vara ärlig. Med tanke på Morrisseys åsiktshärdsmälta de senaste åren, så känns det ärligt talat ganska skönt. Men jag har aldrig förnekat deras storhet och inflytande på popmusiken. De var bara aldrig bandet jag satte mig in i där och då, och idag känns det ganska onödigt. Dock har jag alltid älskat singeln How soon is now?

Framförallt är det Johnny Marrs briljanta inledning där gitarren pulserar över introt. Det är liksom filmmusik, för jag kan inte låta bli att se klipp av storstad, tunnelbana som passerar, folk som rör sig utmed gator varje gång jag hör låten. På det hela känns det inte så konstigt att just How soon is now? är en av mångas favoritlåtar med bandet. Det är ju en låt som sticker ut, både i stil och arrangemang. Själv skulle jag vilja höra en massa läckra remixar på låten. Låten i sig har ju spelats på en hel del dansgolv under åren, men har fortfarande inte hittat en remix som jag känner är värdig originalet. Så tips mottages gärna, eller att någon bara gör en lysande sådan. Jag menar det gitarrarrangemanget borde ju kunna bli något superläcker till dansgolven.

I alla fall. Låten i sig introducerades till lyssnaren som b-sida på singeln William, it was really nothing 1984 för senare samma år även vara med på samlingen Hatful of Hollow. På grund av låtens populäritet så släpptes den även som egen singel i början av 1985. Men hamnade då bara på en 24:e plats på singellistan i Storbritannien.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.