David Pagmar är nu aktuell med albumet Färgen Som Målade Livet Flagnar. En skiva som föregicks av singlarna Klasshat och Mår precis som du. Albumet är samtidsrealism om var vi befinner oss idag. Som människor och som medmänniskor. På skivan får David än en gång visa upp vilken textförfattare han är. Med andra ord är det ett album att lyssna på, inte bara ha som bakgrundsmusik.

”Jag har spelat in en skiva. På pappret är det åtta år sedan mitt senaste album. I verkligheten är detta det tredje album som påbörjats sedan 2011. Under åren har jag spelat in i stora studiolokaler med fantastiska musiker. Men, skivan som nu släpps är inspelad i ett vardagsrum och jag spelar det mesta själv, förutom trummor, det gör Stefan Bergman. Anledningen till att denna skiva färdigställdes, till skillnad från de två tidigare, är att låtarna skrevs ovanligt snabbt och jag hann inte tröttna på dem innan de var färdigmixade och klara.

Till våren planeras en konsertturné. Jag spelade väldigt mycket live som Montt Mardié och Monty, men jag har bara gjort två liveframträdanden sedan 2012: akustiskt i en hotellfoajé för 43 personer och en direktsänd bröllopssång i rikstelevisionen för två miljoner tittare. Ser fram emot att göra vanliga spelningar igen.

Omslagsbilden är målad av Camille Corot på 1830-talet. Pojken och min son är väldigt lika varandra.”

Du hör låten här nedan, eller så klickar du bara igång hela albumet och lyssnar på det.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.