Stockholmsbandet Virgins at Heart består av Gustav Rosén, Anders Nordström, Johan Bjurling, Jonas Tyrestad. De har spelat tillsammans sedan det tidiga 00-talet, men det var i mitten av 10-talet som de på allvar tog steget och började spela in och släppa musik på allvar. Debuten blev 2 2 Tango 2016 och tidigare i år släpptes uppföljaren Safety Lagoon.

Nordiska Favoriter

Nu är de aktuella med den mörka och mer elektroniskt pulserande singeln Miseryproof. Låten känns som en mix av Muse och John Carpenters musik, vilket jag tyckte kändes tilltalande.

Gustav som skrivit låten berättar för bloggen:

”Jag lyssnade på en instrumentallåt när jag cyklade en dag. Melodin kom till mig spontant och jag sjöng den rakt ut som en idiot. Sen adderade vi refrängen och försökte dra låten mot den här melankoliska rangnarök-känslan med strimmor av hopp. Det är en gammal text från en tid i mitt liv när varje vecka omfattade både eufori och bottenlös ånger viket speglas i texten och den passade perfekt in i denna låt.”

Du hör låten här nedan samt att du kan kolla in den rykande färska videon här ovan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.