Stockholmsbandet Virgins at Heart består av Gustav Rosén, Anders Nordström, Johan Bjurling, Jonas Tyrestad. De har spelat tillsammans sedan det tidiga 00-talet, men det var i mitten av 10-talet som de på allvar tog steget och började spela in och släppa musik på allvar. Debuten blev 2 2 Tango 2016 och tidigare i år släpptes uppföljaren Safety Lagoon.

Svensk Pop Apple Music

Nu är de aktuella med den mörka och mer elektroniskt pulserande singeln Miseryproof. Låten känns som en mix av Muse och John Carpenters musik, vilket jag tyckte kändes tilltalande.

Gustav som skrivit låten berättar för bloggen:

”Jag lyssnade på en instrumentallåt när jag cyklade en dag. Melodin kom till mig spontant och jag sjöng den rakt ut som en idiot. Sen adderade vi refrängen och försökte dra låten mot den här melankoliska rangnarök-känslan med strimmor av hopp. Det är en gammal text från en tid i mitt liv när varje vecka omfattade både eufori och bottenlös ånger viket speglas i texten och den passade perfekt in i denna låt.”

Du hör låten här nedan samt att du kan kolla in den rykande färska videon här ovan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011