Dags för ännu en debut här i bloggen.
Gruppen Danskeband från Göteborg började som en duo av Albert Wendesten och Olof Källström. Sedan kom Ivanna Junuzovic med i leken och vips blev de en trio och alla bitar föll på plats.

Skicka in din musik

Med debutsingeln Ful=Ledsen bjuds vi på vemodig indie-elektropop och en låt som handlar om hopplöshet och känslan att vara förföljd av sin egna tragiska och oförbätterliga existens. Allt gjort som en duett, men texten är gjord som en inre monolog mer en än dialog. Extra plus för den synthiga produktionen säger jag. Saken var den att de först hade tänkt sig ett mer rockigt sound. Men öder ville annorlunda.

”Men när vi satt med de färdiga trumtracksen började vi leka med synthar och hittade snabbt en mer elektronisk vibe som kändes helt klockren! Slutresultatet är så långt ifrån grundidén man kan komma ungefär.”  

Ful = Ledsen är skriven av Olof Källström, producerad och mixad av Albert Wendesten samt mastrad av Kristian Anttila.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011