Danskeband – Ful=Ledsen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dags för ännu en debut här i bloggen.
Gruppen Danskeband från Göteborg började som en duo av Albert Wendesten och Olof Källström. Sedan kom Ivanna Junuzovic med i leken och vips blev de en trio och alla bitar föll på plats.

Med debutsingeln Ful=Ledsen bjuds vi på vemodig indie-elektropop och en låt som handlar om hopplöshet och känslan att vara förföljd av sin egna tragiska och oförbätterliga existens. Allt gjort som en duett, men texten är gjord som en inre monolog mer en än dialog. Extra plus för den synthiga produktionen säger jag. Saken var den att de först hade tänkt sig ett mer rockigt sound. Men öder ville annorlunda.

“Men när vi satt med de färdiga trumtracksen började vi leka med synthar och hittade snabbt en mer elektronisk vibe som kändes helt klockren! Slutresultatet är så långt ifrån grundidén man kan komma ungefär.”  

Ful = Ledsen är skriven av Olof Källström, producerad och mixad av Albert Wendesten samt mastrad av Kristian Anttila.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Hej!
Popmuzik är en oberoende plattform som lyfter fram artister från hela världen.
Om du gillar bloggen och har möjlighet, får du gärna stötta mitt arbete genom Patreon. Ett litet bidrag gör stor skillnad för att hålla igång bloggen.
Tack så mycket.

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.