Popmuzik Podcast

Jag har alltid gillat Scissor Sisters .
Men det har varit något med deras album som egentligen inte hållit hela vägen ut.
Det kan vara onödiga cabaret-låtar eller att de går all in och blir bara lite för mycket. Egentligen gillar jag när det är något överproducerat men just Scissor Sisters kan sockra det lite väl mycket ibland. Sedan är de tyvärr tråkigt underskattade med sina mer briljanta låtar. Gruppen har liksom hamnat i ett mellanland, där de gör riktigt bra låtar, som inte kommer fram, utan folk förväntar sig bara Comfortably numb eller I don’t feel like dancin’ .
Skillnaden mellan de tre tidigare albumen och Magic Hour är att de verkar haft en tydlig bild av hur de vill ha albumet denna gång. Det är variation, utan att bli spretigt. Det är glatt utan att bli löjligt och samtidigt behåller de det som gör gruppen så fantastiskt, det lite mörka i allt färgglada.
Här trängs det som i alla fall jag tycker är Scissor Sisters i form av den houseigt galet sköna prat-låten Let’s have a Kiki . Sommardoftande San Luis Obispo , 90-tals houseflörten Self control , den dansiga Calvin Harris -producerade Only the horses . Eller den fantastiska avslutningen i form av Somewhere . Visst, inget Scissor Sisters-album utan några sämre låtar och jag är väl inte helt förtjust i tillexempel Keep your shoes on eller The secret life of letters , men för mig stör det inte helheten allt för mycket. Det är ju väldigt svårt – om inte omöjligt – att leverera 12 låtar som är perfekta eller i närheten av det betyget.
För mig är albumet välgjort och allt är snyggt producerat denna gång. Lite som att någon slagit näven i bordet och sagt ”hey, vi gillar er, men ni behöver tyglas”.
Då blev det riktigt jävla bra.

80%

Ladda ner dessa låtar: Inevitable , Somewhere , Year of living dangerously .

Scissor Sisters

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011