Sons Of Midnight är en grupp från Brisbane i Australien som nu kommer att lanseras i Sverige med sitt debutalbum 921 , med bland annat radiohitsingeln The Fire .
Gruppen har under veckan besökt Sverige för en hel del promotion.
Being Blogged fick en liten pratstund med killarna via Skype då jag befinner mig i Göteborg och de i Stockholm för tillfället.
Sångaren Conrad berättar att han varit i Göteborg under två dagar när han skrev på material till gruppen och berättar att han gillade hamnstaden i väst.
Samtidigt borde gruppens radiovänliga mix av pop och rock passa Göteborg som handsken, så jag tror det kommer bli ett ömsesidigt gillande.

Favoriter Apple Music

Being Blogged : Hur träffades ni?

Conrad : Vi gick på samma High School.
Vi kände till varandra då, men umgicks inte direkt. Det var inte förrän efter skolan som jag och Matt träffades och började göra musik ihop.
I början var det kanske mer en ursäkt att festa och skaffa tjejer, men allt eftersom började musiken bli mer och mer viktig.

Peter : Det blev väldigt slumpaktigt allt.
Jag och Matt spelade i ett jazzband under High School, men sedan sågs vi inte under ett år, utan det var när vi var på en gemensam fest för en tjejkompis som fyllde 18 som vi träffades igen.
Då höll Matt och Conrad på att spela akustisk spelning på kalaset och vi beslutade oss att höra av i och med att de var inne på att starta en grupp.
Så en vecka senare ringde de och vi träffades. Då visade jag dem vad jag hade skrivit för låtar och med det kom jag med i bandet. Sedan visste jag att Mitch spelade gitarr i skolan och vi frågade honom om han ville vara med och spela bas med oss.
Så han hängde med oss några veckor och blev del av gruppen.

Mitch : Jag har aldrig ens fått frågan om jag vill vara med, utan jag har bara hängt med killarna tillräckligt länge för att bli medlem. *skrattar*

Matt : Vi hade faktiskt en annan basspelare i åtanke för gruppen istället för Mitch, men han bodde så långt ifrån oss. Så egentligen skulle vi kasta ut Matt från bandet – vilket då skulle bli mitt jobb att göra. Så när jag var full en kväll sa jag till honom att han tyvärr inte kunde vara med längre – och han bara ”yeah, whatever”.
Sedan fortsatte han att hänga med oss ändå…

Peter : Ja och vid den tiden hade jag och Micth blivit riktigt bra vänner, så det kändes egentligen bara konstigt att sparka ut honom, så han blev ändå en medlem i bandet.

Being Blogged : Hur gör ni när ni skriver er musik. Är det typ ni fem som jobbar tillsammans eller tar ni hjälp av utomstående som är med och skriver med er?

Conrad : Vi har gjort en hel del låtar tillsammans med andra låtskrivare och producenter de senaste åren. Men det bästa låtarna blir nog när vi sätter oss i ett rum tillsammans och bara testar oss fram. Sedan har vi självklart folk som hjälper oss med produktionen.
Jag skriver de mesta av texterna och även Maui  skriver mycket.
Vi kastar helt enkelt idéer mellan varandra som antingen tas upp eller skjuts ner. Men självklart är det alltid mitt ord som gäller i slutet i och med att jag är sångare. *skrattar*

Maui : Ja, det kan bli ganska tufft med fem killar och fem starka åsikter ibland, men det är väl det som gör att det funkar såpass bra mellan oss.

Being Blogged : Ni har ju jobbat med albumet runt om världen – bland annat i London och Los Angeles, men även i Sverige. Vilka jobbade ni med här?

Conrad : Vi har nog jobbat med de flesta låtskrivare i Sverige.
Vi har typ varit i Sverige under sex månader och bara skrivit. Men till slut blev det en kille som heter Martin Hansen som bland annat jobbat med Rasmus och Scorpions , som producerade oss.
Vi valde inte direkt honom, utan det mer blev så. När vi hade skrivit singeln The Fire ihop, blev det bara riktigt bra kemi mellan oss, så det fortsatte vi jobba på.
Vi gick in i studion vid Odenplan och han har liksom format oss så som vi vill ha det.
Just nu jobbat vi med honom med en uppföljare till detta albumet. För man kan liksom inte bara slappa efter att man gjort ett album, utan man måste hela tiden jobba på att göra ny musik.

Being Blogged : Och sedan blir det en hel del turnérande under sommaren också.

Conrad : Ja, både konserter och en del festivaler.
Förhoppningsvis kommer vi nå ut till folk så vi kan fortsätta göra detta även efter album nummer två.

Being Blogged : Det kommer fler och fler band från Australien som slår igenom stort i resten av världen.
Varför tror ni folk från andra länder börjar få upp ögonen för australiensisk musik?

Maui : Australiensisk musik har verkligen förändrats mycket under de senaste åren.
Förr var det väldigt mycket rock och punkrock, men nu börjar vi få musik som Gotye .

Mitch : Australien ligger ju så långt borta från allt, men med att internet och musikindustrin mer eller mindre går hand i hand nuförtiden, börjar folk få upp ögonen för musik från Australien.

Conrad : Det är en riktigt bra musikscen i Australien – men kanske inte en bra musikindustri, för den är så liten och ibland inskränkt för att den inte vill stödja popgrupper som oss. Så det har gjort att vi tagit oss till andra kontinenter för att slå igenom.
Tar man indiescenen så kan det bli riktigt stort i Australien dock. Och det som kommer ut till andra länder är oftast riktigt bra. Men det är väl oftast indie-genren som musikbolagen väljer, vilket gör det svårt för oss då vi är mer pop.
Så vi förstod att för att kunna bli stora i Australien, behövde vi slå utomlands först.
Vi slog igenom först i Tyskland, och nu är vi i Sverige. Sedan blir det USA efter detta, det är i alla fall planen.

Being Blogged : Vad lyssnar ni själva på för musik?

Mitch : Vi lyssnar på väldigt blandad musik. Maui är väl den som lyssnar på metall.

Conrad : Jag lyssnar mest på popmusik och en hel del soul.

Peter : Jag älskar ju de klassiska artisterna typ U2 , men jag är väl den största hipstern i gruppen så jag försöker lyssna på väldigt mycket nytt – typ från BBCs Latest Pick.

Maui : För att vara an popgrupp lyssnar vi väldigt mycket på hip-hop.

Conrad : Ja, vi är egentligen fem svarta killar fångade i vita killars kroppar. *skrattar*

Matt : När jag träffade Conrad så lyssnade han på pop eller soul, medan jag lyssnade på mer rock som Led Zeppelin , Rage Against The Machine , den typ av musik som man nästan måste lyssna på för att kunna spela bra gitarr.
Så han introducerade mig för hans musikstil och jag honom för min. När sedan de andra grabbarna kom med i bandet, mixades även deras musikrötter in. Tillsammans med Conrads souliga röst blir det en bra mix.

Mitch : Det låter säkert löjligt klichéaktigt, men jag tror att alla våda musikinfluenser hjälper oss att skapa vår musik.

Conrad : Det hade varit riktigt coolt om människor med helt olika musiksmak gillade vår musik, för vi kommer alla från helt olika musikbakgrunder och ändå gillar det vi själva gör – uppenbarligen – så det kanske borde funka över olika generar.

Matt : Det kommer ju ändå ner till att det är popmusik.
Visst, många antar att popmusik är typ bara Britney Spears , men det är ju populärmusik, som i att många gillar det.
Så vi fortsätter med den stil vi börjat med och förhoppningsvis kommer en bred publik att gilla det.

Being Blogged : Debutalbumet heter Sons Of Midnight i Tyskland, men ni kommer kalla det för 921 här i Sverige – varför det?

Conrad : Ja, vi kallar den för 921 för att vi skrev alla låtar på albumet på W Hotel i Los Angeles i just rum 921.
Vi hade tio magiska dagar i LA, och skrev en hel del fantastiska låtar – som uppenbarligen hamnade på albumet.
Enda anledningen till att vi inte kallade den för det i Tyskland, var att det var första landet vi släppte skivan i och vi ville få ut namnet ordentligt.

Being Blogged : Slutligen – vad tycker ni om Sverige nu då?

Peter : Vi älskar Sverige!
Väldigt välkomnade och vackert – vackra tjejer. Vi borde dock se mer av landet – Conrad har ju varit i Göteborg men vi andra borde också göra det.
Just nu är det nästan som ett andra hem för oss.

Conrad : Jag har ju varit här två omgångar tidigare och det var vinter båda gångerna, så jag var ganska nere då. Då var jag här själv och det var kallt och mörkt.
Men nu känns det helt annorlunda när vädret är så mycket bättre.
Så Sverige visar sig verkligen från sin bästa sida denna gång.

Matt : Det som imponerar mig är hur rent det är här.
Sedan känns det som det inte är något som helst våld här, utan de flesta är otroligt vänliga.
I Australien slåss ju folk hela tiden. *skrattar*

Gruppen kommer att synas bland annat på Rix FM-festivalen under sommaren och de släpper då även debutalbumet 921 .
Efter intervjun spelade de in en akustisk version av sin hitsingel The Fire , speciellt för Being Blogged och dess läsare.
Här kan ni se det framförandet.

Lyssna på Sons Of Midnight:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011