Det var inte bara jag som fängslades av Saga Backs singeln Here we go… again när den släpptes i slutet av förra året. Jag och många andra musikbloggar skrev om den 20-åriga sångerskan från Lerum.
Med sin mörka och uttrycksfulla röst jämfördes hon med artister som Adele och Seinabo Sey. Hennes texter är oftast vemodiga och färgats av att ta sig igenom en svår period. Om det så är ett destruktivt förhållande eller som med senaste singeln Heaven’s not ready som är en låt skriven till hennes mor som gick bort i cancer för snart tre år sedan.

Jag bjöd hem Saga att spela in ett poddavsnitt för att berätta lite mer om sig själv och sin musik. Bland annat berättar hon om artister som inspirerat och hur Paris blev en central stad för henne. Men även om att förlora sin mor i tidig ålder och hur hennes lillebror har blivit ett viktigt bollplank i arbetet med musiken.

Du hör avsnittet hos någon av följande podd-plattformar: 

Apple Podcaster 
Spotify
Acast
Google Podcasts
Anchor
Overcast

-Följ gärna podden så får du nästa avsnitt direkt ner i mobilen när det släpps.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.