Jag har snart haft Apple Music som min huvudsakliga streamingplattform i ett år. Det var när jag skaffade min Apple Watch hösten 2017 som jag tog steget helt över till Apples strömtjänst då jag ville ha spellistor i klockan och med det slippa ta med mig mobilen till gymmet eller när jag tog mig ut för att springa.

Följ på Apple Music

För mig har Apple Music blivit bättre och bättre under året.
Som bloggare har det blivit grymt senaste tiden då de tagit fram nya webb-spelare där du som lyssnare kan logga in och lyssna hur du vill samt lägga till de låtar du hör på i spellistor direkt från bloggen.
I fredags tog tjänsten ett stort kliv fram och lade till ett par mycket efterlängtade funktioner.

Topplistor.
Apple Music har sedan tidigare en topplista för låtar som streamas mest i respektive land och en för album. Nu lade de till globala topplistor där man från klockan 9 varje förmiddag får en uppdaterad topplista för varje av de 116 länder som Apple Music finns i dagsläget. Till detta får man även en global topplista som slår ihop allt streamande. Detta har absolut funnits hos Spotify ett bra tag, men nu finns det även hos Apple Music vilket en listbitare som jag tycker är trevligt.
Till den globala topplistan har de även lagt till topplista för Spellistor, om man vill veta vilka spellistor som streamas mycket hos Apple Music och följa dem.

Artistsidan.
Tidigare låg singlar och album i en enda lång kronologisk (o)ordning hos Apple Music. Hopplöst om man ville ha kolla på ett specifikt album eller singel.
Nu har de delat upp artistsidor efter Album, Singlar & EP, Samlingar samt Live-album. Till det finns det även en eller ett par artist-spellistor för den som vill få en vettig överblick om en artist eller grupp, men som kanske inte bara vill köra igenom en bolags-ihopsnickrad samling som kanske släpptes för 8 år sedan.
Här blir artist-överblicken mycket tacksam och det är lätt att navigera efter det man söker. Visst, ibland kan en remix-singel stå som album för att det är många låtar / minuter, men oftast stämmer det väldigt fint.

Kommer snart.
Går du till fliken Ny Musik hittar du sedan ett tag tillbaka en lista över kommande album. Här kan du lätt spara albumet till ditt bibliotek och sedan blir det strömningsbart så snart det släpps. Smidigt som bara den säger jag.

Mer?
Nu är det egentligen bara en sak som jag verkligen saknar hos Apple Music för att det ska bli perfekt.
Gemensamma spellistor för att tillsammans med vänner kunna skapa spellista för festen eller för ett tema. Förhoppningsvis kommer det som en bonusöverraskning nu när iOS 12 släpps i veckan.

Sedan hade det ju varit kul att som enda musikblogg i Norden som faktiskt skapar och uppdaterar spellistor för Apple Music löpande bli officiell kurator för Apple Music. Finns en del kuratorer listade i tjänsten, men väldigt få av dem som faktiskt jobbar med att uppdatera och skapar nya spellistor. Då hamnar man ju i läget att antingen leta upp de som faktiskt engagerar sig i plattformen, eller så tar man bort den listan. Tror det vore ett fall framåt både för Popmuzik och Apple Music att ha någon i Sverige som regelbundet jobbade med plattformen och lyfta fram denna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011