Idag fyller Madonnas bästa album 20 år.
Det var den 22:a Februari 1998 som sångerskan återskapade sig själv än en gång tillsammans med producenten William Orbit och släppte albumet Ray of Light. Ett rakt igenom nästan över the top pop-album som kändes för sin tid både mer modernt och fräscht än mycket annat som släpptes då. Sångerskan och producenten mixade snyggt samman det elektroniska med det poppiga och ibland även trance-doftande tonerna till en perfekt pop-platta. Skulle nog säga att detta är en av mina topp 20 bästa album någonsin.

Skicka in din musik

Allt började med den mer dramatiska och filmiska balladen Frozen, vars ikoniska video av regissören Chris Cunningham med Madonna ute i öken, hyllades av allt och alla. Till detta fick vi ett snyggt stråkarrangemang signerad skotten Craig Armstrong, som då var mest känd för att ha gjort stråkarna till Massive Attacks andra album Protection, samt filmmusiken till Baz Luhrmanns tolkning av Romeo + Juliet.
Singeln hamnade på en hedrande andraplats på singeltopplistan i både Sverige och Billboard Top 100 (så gjorde även albumet när det väl släpptes).

Detta blev lite av en omstart för Madonna, som mer eller mindre direkt efter musikalen Evita och som nybliven mamma satte sig själv på tronen som världens främsta popdrottning.
För oss i Sverige blev det extra roligt då Madonna jobbade med Jonas Åkerlund för videon till titelspåret, som bland annat innehöll en sekvens från Bingolotto.

Madonna
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011