Premiär: Jessica Falk – Make a change (feat. RockyLi)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry


Premiär i Being Blogged NY
Jessica Falk släpper idag singeln Make a change tillsammans med sin 15-åriga dotter RockyLi. Låten är inspelad till förmån av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft för att öka kunskapen i samhället kring barn och ungdomar som fått en förvärvad hjärnskada, men också till patientnära forskning kring hjärntrötthet.

Det var för fem år sedan som Rocky ramlade och drabbades av en lätt skallskada som inte syns utanpå, men som ger hjärntrötthet och kognitiv problematik.
Rocky och familjen har fått kämpa hårt mot omgivningens förutfattade värderingar och stora okunskap kring vad det innebär att drabbas av en förvärvad hjärnskada. Det gick så långt att en person blev fälld i Sundsvalls Tingsrätt 2017 för ofredande, då personen vägrade tro på Rockys skada och har trakasserat hela familjen under en lång tid…
Familjen har slitit ont för att få skolan att ge Rocky utbildning, men kommunen har inte gett Rocky möjligheten på alla år och hon har därför inte fått några betyg under hela högstadiet, trots att hon är normalbegåvad, men med begränsad kapacitet och tillhör årskurs 9 nu.
Rocky har en stor längtan att få gå i skolan och få rätt hjälp för att få betyg, speciellt i ämnet musik. Hon sjunger duetten tillsammans med Jessica, har skrivit stämmorna och har skapat deras musikvideo på den tid då hon inte fått möjligheten att gå i skolan.
Musiken har hela tiden varit den läkande tråden för de båda under alla år. Rocky och Jessica vill även visa på hur viktigt det är att fokusera på det som man kan göra och inte på det som inte längre går.

Låten är skriven tillsammans med den Nashville-baserade musikern Jenn Bostic i just Nashville där där familjen arbetat många år. Resultatet är en fin avskalad ballad som verkligen lyfter upp en och skapar hopp.

Jessica Falk
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.