Jessica Falk släpper idag singeln Make a change tillsammans med sin 15-åriga dotter RockyLi. Låten är inspelad till förmån av Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft för att öka kunskapen i samhället kring barn och ungdomar som fått en förvärvad hjärnskada, men också till patientnära forskning kring hjärntrötthet.

DOLBY ATMOS

Det var för fem år sedan som Rocky ramlade och drabbades av en lätt skallskada som inte syns utanpå, men som ger hjärntrötthet och kognitiv problematik.
Rocky och familjen har fått kämpa hårt mot omgivningens förutfattade värderingar och stora okunskap kring vad det innebär att drabbas av en förvärvad hjärnskada. Det gick så långt att en person blev fälld i Sundsvalls Tingsrätt 2017 för ofredande, då personen vägrade tro på Rockys skada och har trakasserat hela familjen under en lång tid…
Familjen har slitit ont för att få skolan att ge Rocky utbildning, men kommunen har inte gett Rocky möjligheten på alla år och hon har därför inte fått några betyg under hela högstadiet, trots att hon är normalbegåvad, men med begränsad kapacitet och tillhör årskurs 9 nu.
Rocky har en stor längtan att få gå i skolan och få rätt hjälp för att få betyg, speciellt i ämnet musik. Hon sjunger duetten tillsammans med Jessica, har skrivit stämmorna och har skapat deras musikvideo på den tid då hon inte fått möjligheten att gå i skolan.
Musiken har hela tiden varit den läkande tråden för de båda under alla år. Rocky och Jessica vill även visa på hur viktigt det är att fokusera på det som man kan göra och inte på det som inte längre går.

Låten är skriven tillsammans med den Nashville-baserade musikern Jenn Bostic i just Nashville där där familjen arbetat många år. Resultatet är en fin avskalad ballad som verkligen lyfter upp en och skapar hopp.

Jessica Falk
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011