Det brittiska bandet The Amazons är det med all rätta en hel del buzz kring. De har briljerat med singlar såsom In My Mind, Little Something och nu senast Black Magic. Nästa månad får vi äntligen lyssna till deras debutalbum som jag gissar kommer gå på repeat hemma hos mig. Bandet besökte nyligen Sverige och jag fick en intervju med sångaren Matt när de körde mot Stockholm som var ett av stoppen på turnén genom Europa.

Popmuzik Podcast

Hej Matt, hur är läget med dig?

Det är bara bra, tack!

Är ni framme i Sverige?

Ja, vi kör just nu mot Stockholm och har en timma eller två kvar.

Hur är turnélivet?

Det är kul, vi kollar på massa filmer. Det är långa körningar. Det är väldigt kul nu när vi spelar på större ställen än vad vi gjort tidigare. Vi träffar en massa nya människor och kunde inte vara gladare.

Ni har många nomineringar i ryggsäcken såsom Brand New For 2017 (MTV UK), New Artists list for 2017 (Apple Music), Sound of 2017 (BBC Music). Känner ni en press utifrån det?

Ja det gör vi. Men hade vi fått det för ett eller två år sedan så skulle vi känt oss mer pressade. Nu har vi spelat mycket och arbetat på albumet under de senaste två åren vilket lett till att vi vet vilka vi är och vad vi vill. Mer än något så är vi väldigt tacksamma för nomineringarna och de ger oss ytterligare en plattform där vi kan visa upp vår musik.

Hur skulle du beskriva er musik?

Vi älskar musik som är spännande och som förmedlar känslor och passion. Att det kan vara både intimt och tungt. Det är sådan musik vi försöker göra.

Skriver du alla låtar?

Jag börjar alla låtar sedan arrangerar vi dem ihop. Det är en lång process. Alla är med.

Ni har arbetat på albumet under flera år. Hur har det påverkat innehållet textmässigt?

Den äldsta låten är fyra år gammal. En del av de äldsta låtarna skrevs när vi var 18 år gamla och fortfarande var medlemmar i andra band. Sedan har de hållit sig kvar och blivit Amazons-låtar. Det är något speciellt med ett debutalbum, man har på något sätt hur lång tid på sig som helst att skriva det. Det är speciellt att se tillbaka på den resa som vi gjort, vi har vuxit upp mellan 18 och 22.

Det måste vara något som är kul med att vara låtskrivare. Du har skrivit ner känslor och minnen som finns kvar för dig att se tillbaka på.

Precis, då är det! Sedan så lever de sina egna liv och andra kan känna något när de lyssnar och gör låtarna till sina egna. Det är skönheten med musik, att dela den. Det är det det handlar om.

Vad kan vi förvänta oss av albumet?

Jag tycker att de senaste tre singlarna är ganska tunga, det är rockigt. Men på albumet finns också låtar som är mer intima. Vi spelar rock men vi är ett band som kan förmedla många olika känslor.

Finns det något spår från albumet som ni gillar extra mycket att spela nu på turnén?

Vår senaste singel Black Magic gillar vi väldigt mycket att spela. Den är kul att spela och har många lager och djup i sig. Det finns ett spår som heter Raindrops som vi spelat på vår headline-turné. Den texten gillar jag personligen väldigt mycket.

Finns det någon låt som ni är extra stolta över?

Black Magic. Den skrevs för länge sedan när vi var med i andra band så den har varit ute på en lång resa. Vi hade några låtar som vi inte visste vad vi skulle göra med och denna blev kvar och vi är väldigt stolta över den.

Bor ni fortfarande i Reading?

Ja, alla i bandet bor kvar i Reading. Det är en trevlig stad och det tar bara 30 minuter med tåg till London. Det är mycket billigare än London så vi blir kvar där ett tag till.

Hur är musiklivet där?

Det brukade inte vara så bra, men har förbättrats de senaste åren. Bandet Sundara Karma kommer från Reading, det går bra för dem. Det är en bra tid för musiklivet i Reading just nu och det skulle vara kul om musiken kan sätta staden på kartan.

Finns det några nya band ni lyssnar på just nu?

Ja, vi träffade The Pale White när vi spelade hemma i England. De påminner lite om Nirvana och är riktigt duktiga.

Vad är ni mest stolta över hittills i karriären?

Det är nog inspelningen av albumet. När man plockar upp gitarren vill man göra detsamma som ens idoler gjort före en själv. Att släppa albumet är ett steg på vägen.

Vad ser ni mest fram emot i år?

Att släppa albumet. Ett tråkigt svar men det är det som allt kretsat kring det senaste året. Sedan ser vi fram emot att spela på festivaler till sommaren hemma i England. Vi ska även åka och spela på en festival i Japan vilket vi ser mycket fram emot. Sedan blir det även några festivaler runt om i Europa. Så det blir en bra sommar!

Några sista ord?

Vi hoppas att ni gillar och köper albumet!

The Amazons @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011