Det var 2015 som Malmö-baserade NOLA släppte hyllade EP:n Abyss. Inte bara i Sverige utan även internationellt uppmärksammandes hennes musik och Hymn utnämnde henne till en av 16 kvinnliga artister att hålla koll på.
Nu är det äntligen dags för NOLA att följa upp EP:n med albumet Moral Overflow som släpps den 23:e Mars. Första smakprovet från albumet är låten Illusions som har premiär här i bloggen idag.
Jag ställde några frågor till NOLA som du kan läsa här:

Nordiska Favoriter

Hej Nola, hur är läget med dig idag? 
Hejhej Popmuzik, idag är en trevlig dag. Jag sitter och dricker kaffe och lyssnar på Talking Heads på min nysmorda vinylspelare. Nu snurrar den fint igen.

Du släppte EP:n Abyss 2015, vad har du gjort de senaste åren? 
I musikväg har jag spelat en hel del på scenerna i Malmö, skrivit en några nya låtar och kanske börjat spela in lite nytt material också… I övrigt har jag övat på att ta det lugnt – det går rätt bra!

Nu släpper du singeln Illusions idag. Berätta lite om låten.
Jag skrev Illusions under en rätt smärtsam tid i mitt liv. Det var mycket grubblande kring livet, rätt och fel, vem jag var och ville bli. Illusions skrevs utifrån insikten att de principer och ideal man håller hårt fast vid ibland gör en till en sämre människa, när avsikten egentligen är den motsatta.

Låten är producerad av Lars Halapi. Hur kom ert samarbete till?
Det är en fin historia tycker jag:
Jag hade spelat in en skranglig demo i en skrubb hemma och lagt upp den på MySpace – första på typ fem år. Min musikälskande farbror hade då precis insett att Lars Halapi (producent till Sophie Zelmani som han gillar) köpt brädor av honom på 44:ans Bygg i Löderup vid flera tillfällen. Min farbror frågade om han fick skicka min demo till ”en kille med studio” – jag sa ja. Efter mitt första besök i studion hade vi bestämt oss för att spela in ett album tillsammans.

Och nu ska IKEA ha låten i en webbreklam. Hur fick IKEA upp ögonen för dig och låten? 
Även detta är en något av en slump. Jag har jobbat på en kaffebar i Malmö där stamgästerna gärna sitter och pratar över disken medan de dricker sitt kaffe. En musikintresserad stammis och jag pratade en del om mitt projekt och när han sedan fick i uppdrag att göra en reklamfilm till IKEA frågade han mig om jag hade material som han kunde få lyssna på. Det visade sig att Illusions kompletterade stämningen i filmen på ett bra sätt – det tyckte tydligen IKEA också.

Har du själv någon favoritmöbel från IKEA? 
En bra fråga. (—> går in på ikea.se) 
(nu låter det som att jag är sponsrad…)
Jag väljer nog IVAR – en robust träkonstruktion som jag kan fylla med min ständigt växande boksamling! 

Är Illusions en bra indikation på hur albumet Moral Overflow kommer låta?
Det är det nog, fast med toner av country/folk och en skvätt mystik ner i mixen.

Vad är den röda tråden på skivan? 
Albumet genomsyras av ett slags släktskap mellan alla texter/låtteman. Jag skrev albumet under en rad år som, förutom tidens sammankoppling, är förenade av en särskild stämning inom mig. 
Soundet är ett resultat av en mångårig skattjakt, ett sökande efter vägar in till låtarnas kärnor. Det är ett varierande album med särskilda ljudelement som binder allt samman.

Får vi uppleva dig spela live under våren? 
Det hoppas jag! Jag kan komma till er på after work?

Slutligen. Nämn tre låtar som du gillar extra mycket just nu. 
Ask Me Know Questions av Bridget St John
Water Fountain av tUnE-yArDs
Rough Magic av Springtime Carnivore

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011