musiken-i-mitt-liv
Varje gång Sveket släpper något nytt vet man att det blir något extra bra. Med singlar som Hollywoodslut , Förra julen och nu senast Jämtland får vi fyndig och bra popmusik som sticker ut från mängden. Det kändes passande att fråga Magnus Olsve om vilka låtar han själv gillar och vilka album som betytt extra mycket för honom.
Här har du svaren.

Popmuzik Lover Patreon

Första poplåt du minns att du verkligen älskade.
Mamma och pappa spelade ofta musik för mig och mina två bröder när vi var små. Både i hemmet och när vi bilade omkring i Europa under 1980- och 90-talen. Det finns många låtar att välja på från den här tiden, men jag minns att The Ronettes Be my baby gjorde ett starkt intryck på mig.

Vilken låt är din ”guilty pleasure”?
Jag anser att en bra låt är en bra låt oavsett genre och sammanhang. Men givetvis förstår jag vad du är ute efter. Alison Moyets Weak in the presence of beauty är fin. Om den nu kan klassas som en ”guilty pleasure”? Annars är jag väldigt svag för mycket av det ABBA gjorde. Jag upplever att det i Sverige fortfarande inte är helt rumsrent att tycka om dem. Vilket är väldigt märkligt eftersom de tveklöst och med all rätt tillhör det svenska musikarvet.

En låt som beskriver kärlek på bästa sätt.
Kärleken uppträder ju i många olika skepnader. Om vi pratar ren och skär frustration är Sam and Bills I feel like cryin’ svårslagen. Samtidigt som tvåsamheten kanske aldrig har lyst starkare än i Joel Almes Waiting for the bells .

En bra låt att gråta till.
Gram Parsons i duett med Emmylou Harris i Hearts on fire . Det kanske är osunt, men textrader som ”My love for you brought only misery” kommer alltid att slån an en sträng i mitt inre.

Det första album som betydde väldigt mycket för dig och varför.
Jag vill minnas att jag fick Bon Jovis Slippery when wet julen 1986, och att jag drabbades av Jons oblyga förhållningssätt till att skriva låtar med stora känslor som ledstjärna. Framförallt Without love står sig än i dag.

En av världens bästa låtar är.
The Artistics This heart of mine . Skivbolaget Okehs kanske största stund.

Om ditt liv hade varit en låttitel, vilken skulle det isåfall vara?
Då säger jag Blod, svett och ångest som i Totalt jävla mörker .

En låt du önskar du hade skrivit.
Dusty Springfields mästerliga All I see is you .

En låt som gör dig extra pepp.
Kill the rhythm från Gallows debutalbum Orchestra of wolves välter berg. Dessutom hade de – under den tid Frank Carter var med i bilden – något viktigt att säga om vår samtid.

Vem hade varit den ultimata duettpartnern?
Jag tror att jag och Sven Zetterberg hade kunnat göra något väldigt fint tillsammans. Men han finns ju tyvärr inte med oss längre. Av nu levande artister säger jag Joakim Thåström . Han talar ett språk jag kan relatera till.

Ett bra album eller EP du lyssnat på senaste tiden.
Jag tycker om Cherries debutalbum Sherihan . Inte sedan Eric Gadd sjöng om att hugga ett jack i Stockholm har svensk soul låtit lika angelägen och oförställd. Cherrie lägger upp sin skit på bordet för allmän beskådan. Det är modigt tycker jag.

En minnesvärd konsert som du varit på.
Jag brukar dela in mitt liv i före och efter Prince Way Out West sommaren 2011. Billy Pau l på Berns år 2009 var också något utöver det vanliga. Han var då 74 år gammal, men sjöng lika tajt som under sina glansdagar på 1970-talet.

Ett snyggt skivomslag.
Mavis Staples album Only for the lonely från 1970. Omslaget föreställer en sorgsen Mavis som fäller en sista tår för den kärlek som just stängt dörren. Men samtidigt är det en tår som symboliserar början på något nytt och bättre.

En artist du haft en crush på.
När jag var yngre var jag lite förtjust i skådespelerskan Tuva Novotny . En tjejkompis hjälpte mig även med att skriva ett brev till henne. Men jag postade aldrig de där raderna. De ligger nog kvar i en kartong på vinden hos mina föräldrar.

Hur konsumerar du själv musik på bästa sätt?
Jag lyssnar väldigt mycket på musik samt också på många olika sätt. När jag lagar mat, sätter mig i bilen och kör hem till Norrland eller beger mig ut på längre löppass. Musiken genomsyrar allt jag tar mig för. Den är tillsammans med min sambo och min son mitt allt.

En låt som du är extra stolt över att du gjort.
Svekets På flykt från drömmen som jag skrev tillsammans med Mattias Pettersson . Vår ambition med den låten var att låta musiken och texten ta sin nödvändiga tid. Dessutom är jag glad över att jag fick tillfälle att dela mick med Ivan Ljungdahl , som är en väldigt duktig sångare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011