Stenungsund-sonen Marcus Sennewald har kommit långt sedan han var med i The Voice .
Han fick sitt stora genombrott med låten Remedy när den släpptes för ett år sedan. Låten hade en snygg mix av gospel, drum & bass och pop vilket gjorde att den mer kändes som en singel från en brittisk artist än någon från södra Bohuslän.
Nu är det dags för Marcus att släppa en hel EP under sitt artistnamn Mavrick . Skivan innehåller sex låtar där hans två första singlar Remedy och Funeral inte ingår vilket är skönt på ett sätt. Även om det är starka singlar, som absolut hade platsat på EPn känns det som Mavrick vill visa upp nytt material med Altantis , och att han faktiskt har en hel del låtar att välja från.

Covered PSB

Det är färre dansbeats på EPn och Mavrick håller sig inom soulen, popen samt att han blandar in en del gospel i låtarna. Bäst blir han i kärleksballaden Give it up , som med sin Streets of Philadelphia -produktion skapar en fin retrokänsla, och samtidigt lyfter fram Mavricks uttrycksfulla röst.
Svagast är faktiskt titelspåret. Det är något med den som fastnar och att den bygger upp mot något utan att komma någonstans vilket är synd. Visst, det är ingen direkt katastrof för EPn. Det är en stark helhet Mavrick presenterat med låtarna, och det känns som rösten kombinerat med duon Fool Streets produktion är ett vinnande koncept att skapa snygg soulig pop som klippt och skuren för 10-talet.

Mavrick
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Maverick levererar snygg soulig pop för 10-talet med sin debut-EP Atlantis.

  • User Ratings (0 Votes) 0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011