Likt Very med Pet Shop Boys är Choreography en färgsprakande resa in i den kittlande och bubblande kärlekens grotta, där Rod Thomas sjunger glädjefyllda poplåtar om just kärlek, att stå vid någons sida eller hur lycklig en viss person gör honom. Det blir så mycket kärlek att cyniker kommer få svårt att överleva ett helt album, men ni kan vara lugna. Många av låtarna har ändå det där bitterljuva skimret som främst homosexuella britter är världsmästare på att få till. Produktionen är även snyggt retro med tydlig 80-tals känsla, men ändå väldigt mycket idag.
Många av låtarna är samarbeten med artister som Elton John , Jake Shears , Alan Cumming och Ana Matronic . De är dock väldigt varierande vad det gäller samarbete. Jake hörs tillexempel inte alls på Kiss for Kiss . Men låten känns som en långsammare Invisible Light , så jag antar att han varit betydande i producentbåset. Medan Ana såklart pratsjunger lite på I only want to please you , precis så vi vill ha henne.
Efter att ha levt med albumet några dagar nu, så märker jag att jag blir sjukt lycklig av skivan. Det är som sagt lite banalt när det kommer till vissa texter, men Rod får till orden på ett fördelaktigt vis och skapar än en gång popmagi – för det roligaste med Bright Light Bright Light är att hans album blir bättre och bättre, inte bara för varje lyssning utan för varje release.

DOLBY ATMOS

Bright Light Bright Light
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Färgsprakande pop

9

Bright Light Bright Light skapar det mest färgsprakande albumet om kärlek sedan Very med Pet Shop Boys.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011