En intervju med debuterande Sikai

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Sikai debuterade i början av Juni med singeln Klubben som hon framförde tillsammans med Sakarias som även producerat låten.
”Sakarias jobbade i samma studio som mig och hörde mig sjunga. Vi klickade jättebra, han visade upp lite beats som han hade gjort och vi båda var intresserade av ett samarbete.
Själv älskar jag låten och hans sätt att få fram ett futuristiskt sound, samt att våra röster passar bra ihop.
När vi sedan spelade in låten fick jag så mycket feeling i studion. Jag älskar hur den är uppbygd med droppet, och att sticket är ganska oväntat. Framförallt är den inte riktigt vad jag hade förväntat mig att min första singel skulle låta.”
Jag pratar med Isabelle Gbotto , som är Sikais riktiga namn, över telefon. Hon är nere i Spanien på välförtjänt semester efter att precis tagit studenten från Rytmus i Sickla.

Sikai växte upp i Kärrtorp i Stockholms kommun tillsammans med sin mamma och syskon. Hon berättar att hon sjungit mer eller mindre hela livet, men det var först när hon pluggade sång på Rytmus som hon började ta sina sångdrömmar mer seriöst.
Hon träffade Amr Badr som hjälpte henne producerade en cover som hon laddade upp på SoundCloud och YouTube.
”Av en slump såg någon från Universal låten och signade mig när jag var 15 år. Så vi har sakta men säkert jobbat på material tills idag.”
Sikai har jobbat med en del olika producenter under åren, samt turnerat med bland annat Jaqe och Albin , så hon har hela tiden funnits där i bakgrunden och målmedvetet jobbat sig framåt. Främst för att hon kände att hon inte var redo som 15-åring att bli artist, men också att hon ville plugga färdigt först. Hon visste att skulle hon köra så var det 100% och samtidigt gick det inte att kompromissa med skolan. Så hennes val vara att plugga färdigt och sedan släppa sin debutsingel, vilket hon gjorde samma dag som hon tog studenten.

-Vilka artister inspirerade dig?

Jag har alltid lyssnat på r&b och då nya r&b-stjärnor som kom fram när jag växte upp. Som Tinashe , Drake , Jeremih , och Kehlani , samt svensk hip-hop. Men over all har Jhené Aiko och Rihanna nog varit de största förebilderna för mig skulle jag säga. Jhené för hennes texter och Rihanna för sin attityd och craziness på scenen.

-Vad kommer du göra i sommar?

Jag kommer jobba mycket med min musik och ska försöka släppa nya grejer till hösten. Sedan ska jag vara med i ett musikprojekt som släpps runt midsommar. Men jag vill även ha lite sommarlov och resa lite.

-Du är 18 år och släpper din första singeln. Vad hoppas du på framtiden?

Jag hoppas att detta är början på min musikkarriär. Jag känner att jag äntligen börjat och tagit ett steg framåt. Jag hoppas att jag kan fortsätta jobba med musik hela livet och att detta bara är starten, sedan får vi se hur det går. Men jag kommer aldrig sluta, jag kommer släppa nytt material hela tiden. Försöka utvecklas så mycket som möjligt.

Ni kan lyssna på debutsingeln Klubben här:

Sikai
@FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.