Sikai debuterade i början av Juni med singeln Klubben som hon framförde tillsammans med Sakarias som även producerat låten.
”Sakarias jobbade i samma studio som mig och hörde mig sjunga. Vi klickade jättebra, han visade upp lite beats som han hade gjort och vi båda var intresserade av ett samarbete.
Själv älskar jag låten och hans sätt att få fram ett futuristiskt sound, samt att våra röster passar bra ihop.
När vi sedan spelade in låten fick jag så mycket feeling i studion. Jag älskar hur den är uppbygd med droppet, och att sticket är ganska oväntat. Framförallt är den inte riktigt vad jag hade förväntat mig att min första singel skulle låta.”
Jag pratar med Isabelle Gbotto , som är Sikais riktiga namn, över telefon. Hon är nere i Spanien på välförtjänt semester efter att precis tagit studenten från Rytmus i Sickla.

Favoriter Apple Music

Sikai växte upp i Kärrtorp i Stockholms kommun tillsammans med sin mamma och syskon. Hon berättar att hon sjungit mer eller mindre hela livet, men det var först när hon pluggade sång på Rytmus som hon började ta sina sångdrömmar mer seriöst.
Hon träffade Amr Badr som hjälpte henne producerade en cover som hon laddade upp på SoundCloud och YouTube.
”Av en slump såg någon från Universal låten och signade mig när jag var 15 år. Så vi har sakta men säkert jobbat på material tills idag.”
Sikai har jobbat med en del olika producenter under åren, samt turnerat med bland annat Jaqe och Albin , så hon har hela tiden funnits där i bakgrunden och målmedvetet jobbat sig framåt. Främst för att hon kände att hon inte var redo som 15-åring att bli artist, men också att hon ville plugga färdigt först. Hon visste att skulle hon köra så var det 100% och samtidigt gick det inte att kompromissa med skolan. Så hennes val vara att plugga färdigt och sedan släppa sin debutsingel, vilket hon gjorde samma dag som hon tog studenten.

-Vilka artister inspirerade dig?

Jag har alltid lyssnat på r&b och då nya r&b-stjärnor som kom fram när jag växte upp. Som Tinashe , Drake , Jeremih , och Kehlani , samt svensk hip-hop. Men over all har Jhené Aiko och Rihanna nog varit de största förebilderna för mig skulle jag säga. Jhené för hennes texter och Rihanna för sin attityd och craziness på scenen.

-Vad kommer du göra i sommar?

Jag kommer jobba mycket med min musik och ska försöka släppa nya grejer till hösten. Sedan ska jag vara med i ett musikprojekt som släpps runt midsommar. Men jag vill även ha lite sommarlov och resa lite.

-Du är 18 år och släpper din första singeln. Vad hoppas du på framtiden?

Jag hoppas att detta är början på min musikkarriär. Jag känner att jag äntligen börjat och tagit ett steg framåt. Jag hoppas att jag kan fortsätta jobba med musik hela livet och att detta bara är starten, sedan får vi se hur det går. Men jag kommer aldrig sluta, jag kommer släppa nytt material hela tiden. Försöka utvecklas så mycket som möjligt.

Ni kan lyssna på debutsingeln Klubben här:

Sikai
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011