Mimi Werner från Borås debuterar i Melodifestivalen i år med låten Ain’t no good som hon skrivit tillsammans med sin far Göran , sambon Marcus Svedin och Jason Saenz .
Jag träffar henne på artisthotellet i Göteborg och med sig har hon en liten fågel som hon ställer på bordet.
”Jag har tre olika fåglar med mig och detta är sångfågeln. De måste med varesig jag vill eller inte, för de är turfåglar.”

Popmuzik Podcast

Det är dock inte bara fåglar verkar det som, från hennes örhänge hänger en massa fjädrar.
”Ja, det är något speciellt med fjädrar och fåglar. De är stora och fria och ger en skön känsla.”

Men vem är Mimi Werner då?
Född och uppvuxen i Borås har hon alltid haft musiken med sig. Hennes pappa är låtskrivaren och producenten Göran Werner som bland annat skrivit Falling till State Of Drama i Melodifestivalen, samt jobbat med artister som Carola , Erik Grönwall och Jill Johnson , som även är Mimis pappas svägersta, så countryn har alltid legat varmt om hjärtat.
Mimis första singel blev Forever again som släpptes i höstas. Låten är en engelsk countrydoftande version av Strövtåg i hembygden som Mando Diao spelade in.
”Så fort jag hörde Strövtåg fick jag en väldigt fin känsla för låten. Det visade sig att mitt skivbolag ägde rättigheterna till låten, så vi åkte till Nashville för att spela in en countryversion av den.
Det är Sharon Vaughn som skrivit om texten till engelska och hon är ju fantastisk duktig. När vi var i Nashville spelade vi även in Ain’t no good som skulle vara med på EPn. När den var klar kände vi att den skulle skickas in till Melodifestivalen.”

-Var det klubbig country redan då?

Det var det faktiskt. Egentligen var det rap i versen i och med att den går ganska snabbt, och den skulle egentligen gått ännu snabbare. Sedan ändrade vi det till sång istället och det var då vi kände att den kanske kunde passa i Mello.

-Har du gett ut saker tidigare?

Inget som jag gett ut via förlag. Just nu har jag tagit bort allt jag lagt ut tidigare, för jag vill börja om med en ny fräsch start. Det var mycket pop som jag höll på med innan. Jag har skrivit mycket texter och dikter när jag var yngre och de har alltid hamnat i det här countryfacket. Så nu börjar vi blanda ihop de två världarna.

-Vad är det med Borås och Melodifestivalen? De har ju Christer Björkman, Magnus Carlsson och Shirley Clamp.

Oh, jag vet inte. I år är det ju tre som är med från mina trakter. Vi har väl bra artister helt enkelt. Men det finns väldigt mycket bra musiker i bygden. Det har blivit lite som ett litet mecka.

-Vilket är första stora minnet från Melodifestivalen?

Jag har ju alltid kollat på mello och tagit det väldigt seriöst sedan jag var väldigt liten. Men när Jill var med och vann med Kärleken Är var det ju stort, hon är ju ändå släkt.

-Hur kom ni fram till numret?

Vi har utgått mycket från låten. För mig känns låten väldigt varm så det ville vi få fram med de röda färgerna. Med sågspånsmattan ville vi få fram den råa countrykänslan. Skyltarna är Nashville-inspirerade med de varma färgerna och neonskyltarna.
När vi var i Nashville fick vi just den känslan av lamporna och skyltarna, så jag tycker det passar bra.
Sedan är jag dansare från grunden, så dans kändes naturligt att ha med. Allt du ser på tv har vi repat in på en dag. Från att inte ha någon koreografi satte vi ihop allt på en dag. Det tycker jag är helt sjukt. Jag dansar ju inte lika mycket som de gör men dom är sjukt duktiga!

-När började du dansa?

Jag började på dansskola när jag var fyra. Sedan dess har jag dansat.
När jag var yngre hette det att man gick på dans. Men efter det blev det allt från klassisk ballett, street, flamenco, salsa, pardans. Jag gick på en musikalskola i Lund när jag var 15 där det var dans och sång, så man har verkligen fått in det i systemet. Det är det som är så bra, att även om jag inte dansar så mycket kan jag ändå gå och röra mig för man har det i kroppen.

-Vad är ditt främsta vapen på lördag?

Det är nog att jag är debutant tror jag. Sedan låten så klart.

-Vad är det bästa med Borås?

Gemenskapen man känner. Man känner alla och det är väldigt mysigt att gå nere på stan.

-En skiva som förändrade ditt liv?

Jag skulle säga Aloha from Hawaii med Elvis Presley . Den närvaron han har där är helt fantastisk.

-Vad skulle du göra om du var 15 år igen?

Jag skulle nog göra samma sak som jag gjorde. Jag hade flyttat till Lund. Jag kom ju in på linjen där och packade min väska och åkte ner. Jag var väldigt målinriktad som liten.

-Vem vill du ha med dig på en öde ö?

Dolly Parton ! Det hade varit trevligt. Tänk så bra låtar vi hade kunnat skriva tillsammans.

Mimi Werner
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011