Omslag: Slobodan Zivic
Omslag: Slobodan Zivic

Johan Wedel är mannen bakom artistnamnet WDL . Det var 2014 som han släppte EPn Legotrap från vilken låten Bob’s Beat blev en större hit.
I höstas släppte han sin första singel från kommande debutalbumet No Wings Airline . Stardust framfördes av med ingen mindre än Elliphant och blev en stor hit på mer eller mindre alla musikplattformar.
På nya singeln Hurricae Highlife som släpptes idag är det MAWE , eller Markus Wetterberg , som sjunger.

Favoriter Apple Music

Här berättar Johan själv om arbetet med nya singeln:
När jag skriver musik försöker jag utforska alla miljoner olika sätt som en låt kan göras på. Jag har känt Markus i många, många år, han är en av mina närmaste vänner och jag har alltid tyckt att han röst har det där speciella man sällan hör.
Den här låten började som ett beat som jag spelade upp för honom första gången för två år sedan. Han sa till mig, ”låt mig bara sjunga rätt över den här så ser vi vad som händer”. Och det gjorde han, en gång, precis där, i en tagning!

Efteråt lyssnade vi och skrev ner texten som han precis slängt ur sig. När vi läste igenom raderna så hade texten någon slags undermedveten mening och vi märkte snabbt att det betydde saker vi hade tänkt på, allt kom rakt ur Markus tankar! Vi gillade verkligen hur det lät. Den där känslan när man bara stänger ögonen och sjunger det första som hamnar på tungan!

Sången i den här låten är den där första tagningen, helt orörd och oklippt! Så den är väldigt rå, ärlig på det sättet, direkt från Markus tankar, i det exakta ögonblicket!

Jag tycker att det här är ett av de olika sätt musik kan göras på, och det kan vara värt att ha i tanken när man lyssnar på låten! Det ger den något extra![wpbanners id=”5″]

WDL
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011