Brothers Among Wera 233
EU röstade nyligen igenom att stödet för tjurfäktning till Spanien skulle strypas. Ett mycket klokt val då tjurfäktning inte hör hemma i dagens civilicerade samhälle. Det betyder dock inte att tjurfäktningen är över, den är bara på väg att förlora sitt EU-stöd.
Death In The Afternoon är en kampanj mot tjurfäktning som idag släppte en video ackompanjerad av musik från det svenska bandet Brothers Among Wera . Bandet bestämde sig tillsammans med sitt skivbolag och förlag att släppa videon och tillhörande singel under kampanjen och låta alla intäkter från streamingen gå till Djurens Rätt .

DOLBY ATMOS

Titeln till låten, Death In The Afternoon , är tagen från Hemmingways bok med samma namn. I boken skildras tjurfäktning som en ersättning av krigets dramatik. Linus Hasselberg i Brothers Among Wera fascineras över människans behov av att se död och lidande oavsett om det gäller actionfilmer, kriminalromaner eller Game of Thrones . Men allt detta är harmlöst jämfört med den vulgära och osmakliga tjurfäktningen. Att det fortfarande år 2015 existerar gladiatorspel mot djur som enbart föds upp för att dödas inför publik är oförståeligt. Linus har rest mycket i Latinamerika. Mexiko är det land i världen efter Spanien där sporten är mest populär. Han gick och såg tjurfäktning med egna ögon och blev påtagligt känslomässigt påverkad av vad som faktiskt är en avrättning många människor betalar för att bevittna.

”Har man sett en tjur plågas i timmar för att sedan få ett svärd inborrat i hjärtat till ropen av flera tusen glada åskådare glömmer man det aldrig.”

Videon till Death In The Afternoon är inspelad i Mexiko. En vacker och smärtsam skildring av människans makt över djuren. Det är utdraget, kladdigt och osmakligt. Bilder från tjurfäktning i León varvas med naturbilder filmade i Real de Catorce. Projektet har varit snårigt med alla tillstånd, all byråkrati och allt smussel som krävts. Allt gjordes dock möjligt genom produktionsbolagen Adrenorama och Kentsdottir Produtions samt den brasilianska skådespelaren Rafa Rech .



[wpbanners id=”5″]

Brothers Among Wera
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011