Förra veckan meddelande Kylie Minogue att hon åker på turné 2025 samt släpper albumet Tension II den 18:e Oktober i år. Med det följer upp Tension från i fjol. Padam Padam.

Favoriter Apple Music

Idag fick vi singeln Lights camera action, som då är första riktiga smakprovet från albumet. En dansgolvsredo låt som mixar klubbmusiken med Kylie-pop och gör det med bravur. Kan tänka mig att folk kommer att poseringsdansa till låten på gayklubbarna världen över. För vem gillar inte att stå i rampljuset när någon säger just Lights camera action.

Den nya låten är skriven av sångerskan tillsammans med producenten Lewis Thompson samt Ina Wroldsen. Likt Tension är låtarna mixade i rumsligt ljud och Lights camera action får en härlig känsla och rymd med mixningen. Där trance-ljuden och feta trummorna får en än mer lekfull känsla i mina hörlurar. Jag tyckte ju det blev riktigt läckert.

På nya albumet får vi även de senaste samarbetena med Kylie och andra artister. Så vi får även Edge of Saturday night med The Blessed MadonnaMy oh my som hon släppte tillsammans med Bebe Rexha och Tove Lo. Orville Peck och Diplo-låten Midnight ride samt Dance alone som hon släppte med Sia. Så mycket godis på ett och samma ställe och det känns som Kylie gör oss redo för det stora dansgolvet denna gång.

Musikvideon till Lights camera action är regisserad av Sophie Muller och inspelad i Budapest.

Om du inte kan få nog av klubbmusiken, så släpps det även fyra remixar på Lights camera action. En extended mix, samt remxar av Confidence Man, Zach Witness och JACONDA. Även dessa mixar är mixade i Dolby Atmos, vilket jag tyckte var kul och ambitiöst.

För att inte missa inlägg i bloggen kan du spara ner Popmuzik som en app på din mobils hemskärm. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Via appen kan du lätt komma åt bloggen samt att du även kan aktivera notiser. På det viset kommer du alltid att ha ny musikinspiration nära till hands.

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011