Med singeln Radiosoul får vi titelspåret från britten Alfie Templemans kommande album som släpps den 7:e Juni. Albumet i sig följer upp Mellow Moon från 2022 och med det får vi andra i ordningen från artisten.

Nordiska Favoriter

Nya singeln är en funkig och skönt medryckande poplåt som andas MGMT i stil med sin psykedeliska känsla skulle jag säga. Saken är den att Alfie lite upptäcker sig själv med de nya låtarna. Där han blandar olika stilar med en stor dos av brittisk humor som sätter en lekfull prägel på låtarna, så även på just låten Radiosoul.

En låt som handlar om den inverkan sociala medier har på folk. Där man bara ska visa upp en fasad av lycka och dölja sin brister. Sångaren berättar:

Radiosoul fördjupar sig i den djupgående inverkan som sociala medier har. Människor går långt för att dölja sina brister och engagerar sig i denna växande och betungande illusion. Jag tror att låten för mig bara hjälper till att omfamna de små ofullkomligheterna i att vara människa, jag ville att den skulle byggas upp som en stor varm kram. Det är okej att komma bort från telefonen ett tag och rensa upp den där huvudvärkskänslan. Det är som en fläkt av frisk luft.”

Kanske det är just Radiosoul du ska ha i dina hörlurar när du går ut på en promenad med telefonen i fickan och bara låter dig vara i nuet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011