I våras inledde Newkid en ny musikalisk era och presenterade ett mer klubbigt sound genom singeln Underbart. Nu ger han oss nästa smakprov då artisten släpper Nära. Här befinner vi oss på samma rökfyllda dansgolv, men är till skillnad från föregående släpp inte längre på en techno-influerad fest utan trendig klubb i södra Europa. Den tydliga distinktionen i dansgolv får mig att fundera på om Newkids plan med den nya musiken är att föra med oss till just olika klubb-världar… det återstår att se.

Popmuzik Podcast

Nära etsar sig fast på näthinnan efter bara en lyssning och valet att bygga låten större refräng efter refräng håller intresset uppe och ger den där hårresande effekten som gör att man vill lyssna om och om igen. Texten är skickligt konstruerad och innehåller rätt mängd nyckelord och hang-ups för att definiera vad en hit är.

Nu får du brista eller bära mig” tycker jag är en så jävla fet rad som bara mumlades ur mig i den allra första sessionen jag och Elias hade tillsammans. Nära är en lite mjukare och mer sårbar sida av den nya världen och soundet vi börjat bygga på.”

Om du uppskattar bredden i Popmuzik och gillar att upptäcka ny musik i bloggen, får du gärna stötta den som Patreon. Du kan bli Popmuzik Liker för endast 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Då bloggen inte har några rika finansiärer i ryggen eller ens någon störig reklam, så är det engagemanget från bloggens Patreons som gör att bloggen kan leva vidare som en av de sista svenska musikbloggar som finns kvar.

Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011