Den finska skådespelaren och artisten Henrik Heselius från Helsingfors kunde du höra i bloggen när han släppte singeln Inlindad / Cirklar 2021. För ett år sedan brandade Henrik om sig och släpper med singeln Mer första låten under artistnamnet Nuuksio. Ett släpp som sedan ska mynna ut i en EP vid namn En Annan Gång, som släpps den 15:e Mars.

Nordiska Favoriter

På singeln Mer bjuds vi på en drömliknande poplåt som drivs fram av synthar och mjuka gitarrer. Det blir behagligt medryckande och framförallt snyggt medan artisten viskar ut texten över musikarrangemanget. Extra plus för hur låten blommar ut i refrängen.

Mer handlar om att tillåta alla sidor i sig själv och hos andra. Att inte gömma/undvika sina svagheter eller ”sämre” sidor, och på detta sätt våga vara ”hel”, att våga möta sitt mörker. Och våga möta andra som hela personer inklusive deras ”svagheter”.  Och via detta kunna vara lugn och älska, känna och vara mer.

”Sången är skriven i ett sinnestillstånd där jag öppnade upp och erkände att jag inte hade läkt ordentligt efter att ha hanterat sorg. Det handlar om att snubbla runt i en cirkel, i en inre värld, gå en bit framåt men mycket bakåt, fortfarande framåt, bit för bit. Att tillåta eller försöka tillåta alla former av känslor och acceptera sorg som en långsam process, bara för att hitta dig själv tillbaka på steg ett igen. Men också att finna att i slutändan är den långsamma processen den hälsosamma.

Låten handlar också om att gå framåt.
Musikaliskt var den så ärlig som ärlig kan bli, gjord som en utgångspunkt för ett soloprojekt som etablerats utifrån ett behov av minimalism, mjukare akustik för tinnitusöron och en frihet att göra precis den musik som känns ärlig och naturlig i nuet. Samma ärlighet har nu utvecklat musiken till en slags drömvåg / syntvågsljudvärld. I Inlindad är det nu resan.”

Nuuksio

Här kan du även se Nuuksio framföra låten live under Superwood Festival i Helsingfors. Vilken han gjorde i fjol.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011