Jonas Stålheim och hans Park & Natur är tillbaka för att skänka oss debutalbumet Skogsfest den 8:e December. Först ut från albumet är singeln Aaliyah som släpptes i veckan för att bygga upp suget efter plattan.

Nordiska Favoriter

Till en läcker basgång och taktfasta trummor sätter Aaliyah riktning mot refrängen. Här läggs synthar och körer på för att bygga upp en riktigt stark melodi, som skapar en läcker kontrast till den mer avskalade versen. Låten i sig hämtar inspiration från den new wave-musik som dominerade det tidiga 1980-talet. En tid då just synthar och melodier fick stå i centrum.

Om singeln berättar Jonas:

“Låten skrevs utifrån en önskan att skapa något som var kortfattat och slagkraftigt, till skillnad från – och som en reaktion på – resten av materialet som jag jobbade med då. Den är den enda på albumet som utgår från någon form av plan. Versen skulle vara sökande och refrängen massiv. Inga andra delar skulle ingå och det hela skulle avverkas snabbt, helst under tre minuter. Det lyckades nästan.”

Park & Natur

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011