Jag jobbade på Skivhugget när The Beatles släppte singeln Free as a bird 1995. En kund var tårögd när han plocka fram pengarna för att äntligen kunna köpa bandets första singel på över tjugo år. Det var ett fint ögonblick.

Svensk Pop Apple Music

Nu lär det bli ännu mer emotionellt när The Beatles släpper deras sista singel. Now and then heter låten och är skriven samt insjunken av John Lennon i slutet av 70-talet. Under 90-talet jobbade de då kvarvarande Beatlarna Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr på låten och nu på 20-talet, snart 50 år efter att låten skrevs är det dags för den att se dagens ljus när Ringo och Paul sammanställt den.

I denna dokumentär kan du se historien om låten och arbetet med att färdigställa den.

Under 2022 började Paul och Ringo färdigställa låten. Förutom Johns sång innehåller Now and then elektrisk och akustisk gitarr inspelad 1995 av George, Ringos nya trumparti och bas, gitarr och piano från Paul, som matchar Johns original. Stråkarrangemang skrivet av Giles Martin, Paul och Ben Foster har adderats. Låten är producerad av Paul McCartney och Giles samt mixad av Spike Stent.

”Där var den, Johns röst, kristallklar. Det är ganska känslosamt. Och vi spelar alla på den, det är en äkta Beatles-inspelning. För att 2023 fortfarande arbeta med Beatles-musik, och på väg att släppa en ny låt som allmänheten inte har hört, tycker jag att det är en spännande sak.”

Paul McCartney

För mig är Now and then den där vemodiga och vackra sidan av The Beatles, som jag uppskattar. Med snygga stråkar och pop-komp är det verkligen som att sätta sig i en tidsmaskin för att uppleva bandet igen för första gången. Otroligt vad vi kan göra med dagens teknik och med en gammal demo.

På tal om teknik så är låten inspelad i Dolby Atmos och banar vägen för nyutgivning av de klassiska samlingarna The Red och The Blue Album som nu uppdaterats med sista låten och som självklart är mixade i Dolby Atmos.

The Beatles

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011