8

Something To Give Each Other är en noggrant konstruerad uppdelning av queergemenskapens bästa och sämsta aspekter, som hyllar och kritiserar dess förhållande till sex, droger och kärlek i lika mått och samtidigt med en mogen förståelse för ämnet. Sivan har utvecklats till ett fulblodsproffs och albumet är en mästarklass i allt han representerar som artist och individ.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Pride kommer två gånger i år när Troye Sivan ger oss sitt tredje studioalbum Something To Give Each Other. Här gör superstjärnan en mästerlig utforskning av topparna och dalarna som queer.

Popmuzik Podcast

Den australiensiska artisten har sedan 2012 haft en tydlig plats på popmarknaden sedan sin EP June Haverly och debutalbumet Blue Neighbourhood. Varje album musikskaparen släppt fördjupar sig ytterligare i hans förhållande till sin sexualitet och undersöker komplexiteten som kommer med att älska annorlunda än världen omkring sig. I år är det ett decennium sedan Sivan kom ut offentligt i en YouTube-video med titeln ”Coming Out”. Sivan firar detta med sitt mest mogna album hittills, en 10-spårig ode till kampen och glädjen av att vara queer i vuxen ålder. 

Something To Give Each Other börjar med den oemotståndliga Rush, som också är albumets mest framgångsrika singel hittills. Ljudbilden för en till klubben och kombinerar tunga beat med snygga syntar. Den pulserande sången och suggestiva texten drar lyssnaren in i Sivans värld av mörka dansgolv och svettiga kroppar. 

Plattan fortlöper med What’s the time where you are? och den magiska One of your girls, båda spåren innehåller hypnotiska dansmelodier blandat med djupare lyrik. Sivan vädjar om att få tillbaka en kärlek som flyr honom och just den känslan av längtan är faktiskt vad som genomsyrar mycket av albumet. 

Got me started, albumets andra singel, presenterar B-delen av plattan och låten inleds med en förvrängning av Bag Raiders virala hit Shooting Stars från 2009. Den erotiska pophymnen för albumet tillbaka till de klubbvärdiga rötterna. 

Bland albumets sista låtar finner vi Silly och Honey, vilket också är fullängdarens roligaste spår, som ger en lätt energi till sista lyssningssträcka. Silly undersöker ytterligare upplevelser av queerklubbar, medan Honey tar itu med queergemenskapens beroende av hookup-kultur. Something To Give Each Other avslutas med How to stay with you, som tyvärr är albumets svagaste länk. Den återupptar albumets brinnande teman, men säger inget nytt eller banbrytande. Det är en bra låt, men inte en showstoppande album-ender.

Sivans tredje album är en noggrant konstruerad uppdelning av queergemenskapens bästa och sämsta aspekter. Den hyllar och samtidigt kritiserar förhållandet till sex, droger och kärlek i lika mått men har samtidigt en mogen förståelse för ämnet. Sivan har utvecklats till ett fulblodsproffs och Something To Give Each Other är en mästarklass i allt han representerar som artist och individ.

Troye Sivan

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011