Direkt när basgången och kicken träffar varandra sitter jag med ett leende på läpparna och är idel öra. Med en suggestiv rytm och produktion trollbinder Elin Louise mig med sin Billie Eilish-doftande singel Good girl. Budskapet bakom låten är viktigt och av stor betydelse för dagens ungdomar och samhälle. Elin belyser nämligen hur flickor med utåtagerande adhd ofta bemöts som något avvikande från samhällsnormen.

Följ på Apple Music

Jag vill belysa svårigheterna för flickor som går runt med odiagnostiserad adhd och hur psykiskt tungt det kan bli om man alltid känner att man inte riktigt passar in, men inte heller fått förklaring eller hjälp. Klart man vill kunna vara sig själv utan att behöva sätta en diagnos för att man är annorlunda, men tyvärr är samhället ännu inte riktigt över att tjejer ska vara ”duktiga” (skapar duktig-flicka-syndrom) något jag önskar att samhället skulle jobba med.

Elin Louise

För mig är det den mörka sub-basen i kontrast till de lekfulla syntarna och Elins självklara stämma som skapar en kraftfull lyssning. Att texten dessutom bär på en mening som syftar till att skapa en bredare förståelse om ett viktigt ämne gör att Good girl i mitt tycke har alla ingredienser för en lysande poplåt med potential att nå långt.

Elin Louise

Vad tyckte du?
+1
1
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.