Detta var spännande. Ett samtida pianostycke som fångade mitt intresse.
Med inspiration av Penguin Café Orchestra, Moondog, PJ Harvey, Philip Glass och Art Ensemble of Chicago träder Maria Arnqvist från Siri Karlsson upp på scenen. Där ger denna multiinstrumentalist och kompositör ett pianostycke som väcker känslor och skapar bilder i huvudet medan man lyssnar.

Favoriter Apple Music

Rosalie vill låta dina tankar vandra och få dig att drömma dig bort, något som jag tycker är pianots styrka och essensen i mycket av musiken som jag själv lyssnar på.”

Maria Arnqvist

Låten är första smakprovet från Marias kommande album Maria Arnqvist presents: Mary Rose & The Purple Quintet som släpps i Februari nästa år.
Det är Maria Arnqvists första soloprojekt och resultatet av ett kompositionsarbete som växte fram när hon satte sig att öva piano efter många års uppehåll. Musiken färgas av erfarenheter och resor, som uppväxtår i Boston och musiklärare och turnérande i Västafrika.
I centrum för musiken står just pianot, men hon har även sällskap av en kammarensemble med kora, cello, lapsteel, fiol med mera, på några av låtarna på albumet.

Maria Arnqvist

Vad tyckte du?
+1
0
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011