Omslag

De brittiska hjältarna The Chemical Brothers samarbetar med den franska sångerskan Halo Maud när de här släpper singeln Live again. En hypnotisk och given klubbhit från producentduon som tidigare gett oss hits som Hey boy hey girl och Galvanise. Här blir det ordentligt ös och kan bli en ny klassiker med bandet.

DOLBY ATMOS

I samband med singeln presenterade duon även boken Paused In Cosmic Reflection, som släpps den 28:e Oktober. Boken blir deras första och här får vi en överblick över duons 30-åriga karriär. Bland annat kommer vi höra Noel Gallagher, Beck, Aurora, Beth Orton, Michel Gondry och Wayne Coyne berätta om deras relationer med Tom Rowlands och Ed Simons och om musiken.

Men inte nog med det. Kemikalbröderna meddelar också att de släpper albumet For That Beautiful Feeling den 8:e September. Från det kan du även lyssna på låten No reson som de släppte i samband med album-presentationen och videon till Live again, som du kan se lite längre ner på sidan.

I videon till Live again kan vi se Josipa Kukor vakna upp i en husvagn och sedan dansa loss likt i trans till musiken. När personen går ut från husvagnen är det olika miljöer som blir dansarena. Allt är lekfullt regisserat av bröderna Dom & Nic, som berättar:

Live again är vårt tionde samarbete… De vingliga, knasiga analoga ljuden och den drömliknande texten antydde en hallucinogen visuell resa efter en karaktär som fastnat i en slinga av död och återfödelse.”

För koreografin står Supple Nam.

The Chemical Brothers

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011