Bakom gruppnamnet Sunnan hittar vi fem av Sveriges mest anlitade musiker: Theodor Kylin, Robin Lindvall, Aron Blom, Pär Stenhammar och Kalle Perlskog. Tillsammans med ingen mindre än Titiyo vid mikrofonen levererar de här debutsingeln The Sound (Make it come back). En funkig låt med mycket soul som känns lika laidback som en varm sommardag på prärien. Att musiken är kraftigt inspirerad av filmerna på 60- och 70-talet känns givet. Det är två saker som går hand i hand, bra soundtrack och bra film.

Popmuzik Podcast

Sunnan är Cinema, spaghetti soul, Cowboy Soul. Känslan av dramatiska filmupplevelser, omsamplade till suggestiva, medryckande och nära liveupplevelser”. 

Om sig själva berättar Sunnan:

”Sunnan är sprunget ur det vakuum som uppstod 2020. Fem oftast fulla kalendrar ekade tomma från turnéer, prodduppdrag och låtskrivarsessions. När det presenterade sig en möjlighet att husera i den otroliga ladan i Sunnanhed, Dalarna tog vi chansen. Där fick vi möjlighet att skapa utan ramar eller på förhand bestämda riktningar och det uppstod en ljudvärld inspirerad av platsen, stunden och varandras olika musikaliska insatser. Filmiskt, målande, kargt, varmt. En slags ökensoul från Dalarna.”

Med The Sound (Make it come back) får vi första smakprovet från kommande albumet, samt att bandet även ska ut och spela live runt om landet.

Sunnan

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011