Anton Conny Sten Grandelius är en artist från Stockholm som skapar låtar fyllda av romantik och diskbänksrealism när han sjunger om hur det är att vara ung och hopplös i en storstad. Musiken i sig kan ses som en blandning av Håkan Hellström, Veronica Maggio, Bruce Springsteen, Nationalteatern och Noice. Pop som vågar ta ut de stora svängarna. Det gillar jag.

DOLBY ATMOS

Just nu är A.C.S. Grandelius aktuell med albumet Brinner Som En Idiot. Ett album som bland annat innehåller singlarna Nu river vi hela skiten och Fånge 104 samt då även den nya singeln Det här är livet.

Om en låt hade varit ett epos så är det nog denna berättelse om att växa upp och är inspirerad av observationer från Grandelius omgivning. Det är som ett nedslag i verkligheten när den är just smutsig realism och mest levande.

Arrangemanget är av typen som bara växer och växer. Fån den avskalade öppningen till hur det blir härligt medryckande innan allt blir som den där fyrverkeriavslutningen på en stor arenakonsert. Ett avslut som lämnar en helt upprymd och utpumpad. Att de även slängt in saxofon i mixen är ju lysande. Under hela låten fängslas man av berättelsen som Grandelius målar upp för oss över fem och en halv minuter. En modern klassiker? Det känns så.

A.C.S. Grandelius

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011