Tänk dig en kombination av Astrid Lindgren & George Riedel, Gullan Bornemark, Povel Ramel, Just D och Frank Zappa. Ja, det låter nästan otänkbart, men det är lite den mixen det bli när Patrick El-Hag släpper singeln Hästvisa. En lekfull med en något snuskig underton, men samtidigt aldrig vulgär. Det är mer med glimten i ögat, eller som artisten själv beskriver det: Fröken Snusk för finsmakare? Själv tycker jag textraden ”Drömmer om bareback, engelsk dressyr” är smått lysande i sin snuskighet. Vill du ha en mer ”tyglad” version av låten så finns det som bonus på singeln.

POPMUZIK LOVER 2

Vid sin sida i arbetet med Hästvisa har Patrick haft Ingrid Contardo, som sjunger i refrängen. Sedan är det Lex Peter som står för produktionen, som här drar åt just klassisk hiphop med dess beats och lekfullhet.

Med Hästvisa får vi också den sista delen i berättelsen om Hertigen av Brandgul, som vi följt i flera av Patricks låtar. Lite kul med en fiktiv karaktär i låtar och Hertigen av Brandgul är med det lite av El-Hags Major Tom.

Patrick El-Hag

Vad tyckte du?
+1
0
+1
7
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011