För sju år sedan skulle  Alexander Durefelt  bli pappa till en efterlängtad son.
Förlossningen blev mycket svår och både hans fru och barn håll på att omkomma vilket resulterade i en svår hjärnskada på sonen som medförde grava fysiska och psykiska nedsättningar.
”På bråkdelen av en sekund förändrades allt och jag nästan förlorade både min fru och min son. Lyckligtvis gjorde jag inte det, vilket jag är evigt tacksam för.” berättar Alexander om den svåra tiden.
”Sedan får man komma till insikt med att man hamnart i en situation som är väldigt definitiv. Man vill ju inte tvingas ner av sorgen utan jag vill ju leva och göra bra saker. Så jag använder min musik som en hyllning till min familj.”
Många av de tankar Alexander hade kring sin nya situation blev grunden till hans andra skiva  Electric Mile . Det är ingen temaskiva på det sättet, men den röda tråden i texterna handlar om människor som hamnat i en situation de inte valt att hamna i.
”Nästan all musik som jag lyssnar på, och som tilltalar mig, är när artisten har en erfarenhet om det den sjunger om. Men det tror jag många andra kan identifiera sig med också.”
Många av låtarna skrevs efter Alexanders nya syn på livet vilket gör dem väldigt äkta.
Han berättar att han nästan fick anstränga sig för att inte skriva om den utsatthet eller platsen där låtarna handlar om. Även om han ibland försökte, återkom han ändå tillbaka till ämnet.
”Sedan har jag ändrat lite på vissa låtar så att de blir mer placerbara och funkar med fler olika personer. Då märker man som lyssnare att det kanske är två älskare det handlar om eller två vänner eller en mamma till sin son.
-Men ändå att det följer samma tema.”

Popmuzik Lover Patreon

Alexander kommer ursprungligen från Tranås i Småland, men flyttade för 15 år sedan till Göteborg för att satsa på konststudier.
Under sin uppväxt har han alltid hållit på med musik och spelat i band under högstadietiden.
2009 gav han ut sin första skiva  Hearts On Repair  som togs emot med bra recensioner i olika media. Skivan gav han ut helt själv och hade även producerat skivan med hjälp av några vänner.
Inför sin andra skiva fick han hjälp av producenten  Johan Lindström  som bland annat jobbat med  Cookies ’n Beans  och  Freddie Wadling .
”Jag träffade Johan när jag var med och gjorde en  Bob Dylan -tribute på Storan.
Han har varit med och gjort en hel del produktioner med andra artister som jag tyckte var väldigt bra. Har alltid tyckt han haft roliga idéer och snygga ljud.
Så vi började prata och det utvecklades till ett samarbete.”

Om debutskivan var mer rockig och lutade åt  Springsteen -hållet med bra livekänsla. Är uppföljaren mer studio orienterad och kanske även mer kommersiell.
Denna gång var det färre musiker, och Johan var med och spelade på låtarna tillsammans med Alexander.
”Om man skalar bort saker runt omkring så är det väldigt mycket samma låtar, men målet var att ge dem en annan miljö. Sedan ville jag inte att den skulle vara så uppenbar, utan svårare att dra referenser från skivan.”
Alla spår utan ett spelades in i Johans studio uppe i Stockholm och mixades sedan här i Göteborg.
Under februari och mars kommer Alexander ha en del spelningar runt om landet – främst här på västkusten.

Lyssna på Alexander:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011