Vi vänder blickarna mot Australien för att stifta bekantskap med interockartisten Jacob Fitzgerald. Med bland annat två fullängdare i bagaget och två singlar under 2022 är han här aktuell med singeln Long way home.

Skicka in din musik

Här bjuder artisten oss på varm och lite nostalgisk FM-rock vars stil och produktion ger en känsla av bland annat Bruce Springsteen och Bryan Adams. Long way home i sig är en klassisk hreatbrak-låt som artisten berättar detta om.

”Den täcker mitt egna hjärtesorg och berättar en historia om saknad. I grund och botten är Long way home låten jag önskar att jag aldrig behövde skriva… I huvudsak handlar Long way home om att njuta av ögonblicket före det sista farväl. Den följer chocken av hjärtesorg och fångar känslorna av att veta att oavsett vad som sägs kommer valet inte att vara ditt… de har bestämt sig. Det var ett mål för bandet och mig att fånga intimiteten och intensiteten i den här låten både textmässigt och ljudmässigt. Sammantaget skrevs Long way home för att laga ett brustet hjärta och med hjälp av mina närmaste vänner byggde vi en låt som vi bara älskar! Jag är så stolt över den eftersom den fångar ett ögonblick i tiden jag aldrig trodde att jag ville behålla. Det är mitt gnista av hopp och jag kan bara hoppas att det får folk att känna något också!”

Låten är skriven av Jacob tillsammans med Alex Walker, samt producerad av artisten tillsammans med Brent Quirk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011