Vi vänder blickarna mot Australien för att stifta bekantskap med interockartisten Jacob Fitzgerald. Med bland annat två fullängdare i bagaget och två singlar under 2022 är han här aktuell med singeln Long way home.

Apple Music Svensk Pop

Här bjuder artisten oss på varm och lite nostalgisk FM-rock vars stil och produktion ger en känsla av bland annat Bruce Springsteen och Bryan Adams. Long way home i sig är en klassisk hreatbrak-låt som artisten berättar detta om.

”Den täcker mitt egna hjärtesorg och berättar en historia om saknad. I grund och botten är Long way home låten jag önskar att jag aldrig behövde skriva… I huvudsak handlar Long way home om att njuta av ögonblicket före det sista farväl. Den följer chocken av hjärtesorg och fångar känslorna av att veta att oavsett vad som sägs kommer valet inte att vara ditt… de har bestämt sig. Det var ett mål för bandet och mig att fånga intimiteten och intensiteten i den här låten både textmässigt och ljudmässigt. Sammantaget skrevs Long way home för att laga ett brustet hjärta och med hjälp av mina närmaste vänner byggde vi en låt som vi bara älskar! Jag är så stolt över den eftersom den fångar ett ögonblick i tiden jag aldrig trodde att jag ville behålla. Det är mitt gnista av hopp och jag kan bara hoppas att det får folk att känna något också!”

Låten är skriven av Jacob tillsammans med Alex Walker, samt producerad av artisten tillsammans med Brent Quirk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.