Det har varit mycket vampyrtema i bloggen senaste tiden. Ett tecken på att vi är inne i spökmånaden skulle man kunna säga.

Svensk Pop Apple Music

Kara Connolly sjunger om en viss typ av vampyrer på Emotional Vampires. Det handlar om den där typen av människor som verkligen suger all must och energi ur en.

Kara berättar för oss:

”En Emotional Vampire är någon som får ökad energi från dem som är medkännande, ser det goda i andra och som sannolikt ger ett lyssnande öra. Problemet är att de lämnar dem de möter utmattade och tömda på sin känslomässiga energi och ändå fortsätter att ta och gör fler uttag än insättningar.”

Känner du igen typen? Alla har väl en eller två i sin bekantskapskrets som är just den typen av vampyr. Som man blir helt emotionellt trött av att umgås med. Kul att de alla fått en låt.

Resultatet här är en härligt lekfull och medryckande poplåt med härlig text. Borde definitivt passa fans av bland annat Taylor Swift och Carly Rae Jepsen.

”Jag skrev den här låten som en påminnelse till mig själv och andra om att det är ok och till och med nödvändigt att sätta gränser och/eller skära bort någon ur ditt liv som kräver konstant uppmärksamhet, aldrig tar ansvar och/eller alltid är i en kris. Det har varit en livslång utmaning för mig eftersom jag är naturligt en givare och har väldigt svårt att säga ”nej” eller göra andra besvikna, men jag har upptäckt att jag då inte har någon tid, energi eller pengar över för mig själv och mina egna mål, drömmar och liv. Jag hoppas att den här låten fungerar som ett tecken för mina medmänniskor och empater där ute att prioritera sitt eget välbefinnande, som vi ofta sätter oss själva sist.”

Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011