Inför veckans popsvep har vi båda sett Spotify-serien The PlaylistNetflix. Vi snackar lite om serien, vad vi tycke om upplägget och tanken bakom den.

Skicka in din musik

Vi kommer även in lite på om den ryktade platinum-nivån på Spotify med bättre ljud och fler funktioner. Är det något som kan vara intressant för gemene man att skaffa eller blir det för dyrt?

I veckans huvudämne pratar vi om konsertdöden 2.0.
Nu när vi äntligen kommit igenom pandemi och inställda konserter ställs de nu istället in på grund av för dålig försäljning. Många akter har fått välja av ställa in sina spelningar för vikande försäljning, samtidigt som omkostnaderna för spelningar går upp i och med drivmedel och el. Är vi inne i en ond spiral där ingen längre kommer att ha råd att ordna konserter mer än de allra största och med det tar vi oss tillbaka till tiden före Spotify när det bara var bolagsakter som kunde synas. Borde fler streama livespelningar från replokalen eller hur ska vi få tillbaka livekänslan? Framförallt hur ska artisten få träffa fin publik om ingen vågar ge sig ut på vägarna om de är rädda för personlig konkurs?

Trevlig lyssning.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011