Den Melbourne-baserade artisten Sir Jude bjuder in Maxim från The Prodigy för att leverera singeln Preach.

Favoriter Apple Music

Skriven av de båda artisterna och sedan producerad av Maxim ger de oss här en mörk och stämningsfull alt-poplåt med filmisk känsla där de sköna beatsen varvas ihop med Sir Judes mjuka röst. För mig som älskar denna typ av ljudbild blev resultatet verkligen något som föll mig i smaken.

Om samarbetet berättar sångerskan:

”Det var så fantastiskt att arbeta med Maxim. The Prodigy var otroligt inflytelserik för mig. Jag minns att min pappa visade mig Firestarter som liten och blev helt golvad. De var pionjärer för det ljudet.

När det gäller låten, veckor innan hade jag spelat ljudet av mina vindrutetorkare en riktigt regnig natt. Kadensen var så intressant och jag drogs helt av den studsiga rytmen och de aggressiva tonerna. Maxim var fascinerad av dess mörka energi och vi var båda överens om att låten skulle vara tonalt mördande, eterisk och aggressiv med ett budskap om självkärlek och självständighet.”

Du kan öppna dörren till Sir Jude och Maxims ljudlandskap här nedan igenom att lyssna på singeln Preach.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.