Spotify vill vara din enda app för allt ljud.
Stället där du kan lyssna på all musik och poddar, samt att det mesta pekar på att det snart även blir ljudböcker som kommer att finnas på plattformen.

Favoriter Apple Music

Att Spotify är en hubb för allt ljudmaterial är väl i sig en ganska bra sak. Du har en app för allt och varje gång du öppnar upp appen hittar du något att lyssna på. Om det så är senaste albumet med Harry Styles eller en podd om Harrisburgolyckan. Allt finns där. Lätt tillgängligt.

Men för många är Spotify musik och med det bara musik.
Något som Spotify borde göra – gärna igår – är att låta användaren välja vilket Spotify man vill ha. Om det är musik och poddar huller om buller, som idag. Eller om det bara är en poddapp eller bara en musikapp.
Att via ens inställningar välja inriktningen på appen. Att helt enkelt ställa in sin personliga Spotify-upplevelse. Om det bara ska vara fokus på musiken eller bara poddar. Eller 30 % poddar och 70% musik.

Är det 100% en musikapp man vill ha, så får man spellisteförslag för musiken, listor över de senaste albumen, rekommendationer som är skräddarsydda till ens musiksmak etc. Vill man ha med poddar i den mixen, väljer man hur många procent av appen som ska rekommendera och visa upp poddar.

Annars är jag rädd att allt kommer att drunkna i varandra (speciellt när de trycker på ljudböckerna i mixen också). Den som vill ha musik hittar knappt de nya albumen, och den som vill höra senaste poddavsnittet av någon podd, behöver gräva i höstacken av allt för att kanske hitta något.

Personligen har jag alltid tyckt att Spotify är ett dåligt skyltfönster för artisterna och musiken redan från början. Det är mest via spellistor man kan hitta nya låtar och det finns inte ett supertydligt sätt att få en överblick över musiken. Jag tror att detta kommer bli värre med fler ljudformat och med Spotifys strävan att göra sig själva till en poddapp i första hand och en musikplattform i andra. Med det trängs musiken ut och det blir ännu svårare att hitta guldkornen.

Jag tycker Spotify behöver bli än mer tydliga i sin uppdelning och skapa en mer anpassningsbar app. Där musikälskaren, poddälskaren och de som kan tänka sig lite av varje kan få den upplevelse som passar dem bäst. Där fokus helt enkelt är på det individen vill ha.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.