Sofia Kistner är en artist på 21 år från Stockholm. Artisten debuterade med singeln Clouds i Februari och nu är det äntligen dags för uppföljaren Of this town. En singel som ska leda till en hel EP under sommaren.
Här bjuds vi på en mörk men samtidigt lekfull poplåt som handlar om hur det känns att gå vidare från en plats som inte är bra för en. Att man inser att platsen är fylld av negativitet och att det är bäst att bara lämna.

Popmuzik Lover Patreon

Jag bad Sofia berätta mer om sig själv och musiken, vilket hon gör i denna intervju.

Om du skulle beskriva din musik, vad skulle du säga då? 

Jag skulle säga indie-engelsk musik med inslag av synthar, starka melodier med pampiga refränger. Jag gillar verkligen att skriva refränger.

Vilka artister har inspirerat dig mest och på vilket sätt? 

När jag var yngre så var det nog sångerskan Whitney Houston, och jag försökte sjunga hennes låtar och lära mig hur hon gjorde. Det gick sådär haha…
Senare var det Sia som jag var mest inspirerad av, hon är så duktig på allt. Producent, sjunger helt otroligt och hon är verkligen någon jag ser upp till. Hennes låtar är nog mina mest spelade.
Det finns så många fler artister jag verkligen gillar som Susanne Sundfor och Imagine Dragons. Älskar hur deras låtar bara sveper med en i en drömvärld och jag vill bara sjunga deras låtar hela tiden superhögt.

Minns du den första låt du skrev och hur den blev? 

Jag tror att det var en låt som jag gjorde på skämt, och sjöng på den hela sommaren för att reta mina systrar. I don’t wanna be your friend hette den och hade massa upprepningar. Ganska jobbig låt men den fastnade i huvudet och det var precis det jag ville.

Du skriver att du vuxit upp med musiken runt dig med dina fem systrar som alltid sjungit eller spelat. Hur mycket stöd får ni inom familjen för att utvecklas inom musiken? 

Jo vi har fått mycket stöd från dem och det är jag väldigt tacksam över. När vi var små fick vi prova olika instrument, och det var väldigt kul. Jag spelade till exempel cello när jag var liten. Nu gör jag tyvärr inte det men började spela piano istället och det är vi flera som gör.

Vad gör du vid sidan om musiken? -Har du några andra intressen? 

Jag tycker mycket om att rita och måla, och gör därför göra egna art covers ibland. När jag gick i skolan pluggade jag matte så det var rätt kul det med. Nu gör jag inte det på fritiden dock, haha. 

Du debuterade med singeln Clouds tidigare i år. Hur arbetade du fram den och vad handlar den låten om? 

Det var först en pianoslinga jag gjorde, det man hör i introt. Sedan spelade jag den på en synth, och la till fler och fler ljud. Till exempel trum-beatet. Jag började sjunga melodierna i refrängen och kom och tänka på moln när jag lyssnade till tracket. Allt lät så luftigt och härligt, lite olikt från det jag brukar göra.
Sista delen på låten gjorde jag i skolan och spelade in lite sång som jag sen tyckte mycket om. Det blev nog min favorit del.

Hur har mottagandet varit av låten? 

Jo det har varit rätt bra. Flera gamla vänner har sagt att de gillar låten, och visste inte att jag höll på med musik. Det tycker jag är kul när folk lyssnar och tycker om det jag gör, helt otroligt känns det. 

Nu är det aktuell med singeln Of this town. Minns du hur idén till låten kom till dig? 

Låten började med synthen som spelar i introt, den är med nästan hela låten. Det är faktiskt en sample jag hittade och älskade den direkt. Sedan började jag nynna på melodin till den, och skrev sedan texten. Då tyckte jag att “wow det här kommer bli bra”.

Hur arbetade du fram låten? 

Efter att ha skrivit refrängen så baserade jag resten av låten runt den. Texten betydde mycket för mig, så verserna fick jag finslipa på. Låten handlar om området jag växte upp i, så jag la även till lite gatuljud. Sticket kom senare och då kom melodin och texten samtidigt. 
När jag producerade den och visade upp den för vänner så kändes det som att den var lite för programmerad, så jag la till fler körer, gitarrer och spelade in percussion till låten. Det gjorde att den blev mer levande och det gillade jag.

Du både skriver och producerar dina låtar själv. Vad känner du är dina styrkor idag och vad vill du bli bättre på? 

Mina styrkor är nog att jag kan skapa en låtskiss relativt fort och få ner det mesta jag vill ha. Sedan är det svårare för mig att färdigställa en låt, det kan ta väldigt lång tid. Jag önskar att det hade varit lättare, om jag bara hade ett team för att göra fler låtar snabbare. Det är nog nackdelen med att vara independent artist, det är rätt mycket jobb och man måste göra mycket själv.

Varför valde du att ge ut låten på just Nationaldagen? 

När jag var liten kom jag ihåg nationaldagen som just en dag då folk spelar mycket musik, och det gjorde även jag. Det är en bra dag.
Sedan är det två veckor innan nästa släpp så det är också ett plus.

Vad kan vi förvänta oss av dig i framtiden. -Fler släpp, livespelning eller vad? 

Jo, i framtiden är det en hel EP som ska släppas. Där kommer Clouds, Of this town, Butterfly (nästa släpp) och två låtar till ingå som alla släpps i sommar! Det ser jag verkligen fram emot. 
Har producerat dem själv med hjälp av vänner och vissa av dem är lite mer folkiga och väldigt fina. De betyder mycket för mig och hoppas de kommer betyda mycket för andra.

Tack så mycket och lycka till med releasen. 

Tack själv! Superkul att få vara med här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011