Frida Braxell är tillbaka med singeln Allt vi trodde på. En låt som i sig handlar om sorg och förlust, men samtidigt en hyllning till förlorade anhöriga och spruckna drömmar, där den mörka
sorgen tar slut och de vackra minnena tar vid.

Dock är den producerad till en upplyftande och somrig poplåt. Det ger låten en känsla av att istället dansa bort din sorg och istället se det positiva genom det som kanske är svårt.

”Idén till låten föddes ur sorgen efter min mammas bortgång. Jag var trött på att sörja vad jag hade förlorat och ville istället fokusera på minnena av allt det fina jag faktiskt hade haft. Men det var viktigt att lämna mycket utrymme i låten för andra människors förluster också. Jag vill att det skall vara lätt att känna igen sig och att Allt vi trodde på skall kunna vara en tröst för alla som har förlorat någon oavsett orsak.”

Frida Braxell

Singeln är härligt organiskt i sitt poparrangemang med stråkar och akustiska instrument. Det gör låten till en mer tidlös poplåt, vilket jag uppskattar en massa. Det känns ovanligt och sticker absolut ut i en tid som denna, när allt ska vara elektroniskt och programmerat.

”Det känns jätteroligt att kunna ge mig själv möjligheten att arbeta med så många fantastiska musiker. Alla som har varit med har satt sin personliga prägel på låten oavsett om det gäller trummor, bas, piano, gitarr flöjt eller stråkkvartetten, det går inte att återskapa i en dator. Riktiga instrument går inte att slå.”

Allt vi trodde på blir även titellåten från Fridas kommande album som släpps till hösten. Men innan det blir det spelningar under sommaren.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.