Frida Braxell är tillbaka med singeln Allt vi trodde på. En låt som i sig handlar om sorg och förlust, men samtidigt en hyllning till förlorade anhöriga och spruckna drömmar, där den mörka
sorgen tar slut och de vackra minnena tar vid.

Popmuzik Popcast

Dock är den producerad till en upplyftande och somrig poplåt. Det ger låten en känsla av att istället dansa bort din sorg och istället se det positiva genom det som kanske är svårt.

”Idén till låten föddes ur sorgen efter min mammas bortgång. Jag var trött på att sörja vad jag hade förlorat och ville istället fokusera på minnena av allt det fina jag faktiskt hade haft. Men det var viktigt att lämna mycket utrymme i låten för andra människors förluster också. Jag vill att det skall vara lätt att känna igen sig och att Allt vi trodde på skall kunna vara en tröst för alla som har förlorat någon oavsett orsak.”

Frida Braxell

Singeln är härligt organiskt i sitt poparrangemang med stråkar och akustiska instrument. Det gör låten till en mer tidlös poplåt, vilket jag uppskattar en massa. Det känns ovanligt och sticker absolut ut i en tid som denna, när allt ska vara elektroniskt och programmerat.

”Det känns jätteroligt att kunna ge mig själv möjligheten att arbeta med så många fantastiska musiker. Alla som har varit med har satt sin personliga prägel på låten oavsett om det gäller trummor, bas, piano, gitarr flöjt eller stråkkvartetten, det går inte att återskapa i en dator. Riktiga instrument går inte att slå.”

Allt vi trodde på blir även titellåten från Fridas kommande album som släpps till hösten. Men innan det blir det spelningar under sommaren.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.