Brittiska Sea Girls är tillbaka i bloggen med singeln DNA. Låten i sig släpptes som en 7″-vinyl under Record Store Day och har nu släppts som digital singel tillsammans med en musikvideo tack vare att fansen älskade låten så mycket.

Om låten berättar bandets sångare Henry Camamile för bloggen:

”Vi kände att det fanns en annan historia att berätta från Homesick-era, en klåda som just DNA kliar. Den här låten är en monumental hyllning till att vara konstig. Den funderar på tillhörighet och identitet. DNA hyllar människor som inte passar in. Du är den du är och det är därför folk älskar dig”

Musikvideon spelades in i de schweiziska alperna och spelas upp i en tagning, vilket jag alltid tycket ser sjukt snyggt ut.

Om arbetet med videon berättar Henry:

”Vi spelade in den i en tagning när vi reste mellan showerna på vår senaste Europaturné. Vår turnébuss var på väg över bergen mellan Tyskland och Schweiz. Allt föll på plats och vi var bara tvungna att filma där. Jag tror att vi lyckades snubbla över en av de vackraste platserna på jorden!”

Du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.