Bitterljuv melankoli gjord med värme är vad Göteborgsbandet Balloon Maker bjuder på i singeln Our Home. 

Our Home spelades in på en vind i ett gammalt mejeri i västsveriges hjärta. Trots att vi befann oss i maj månad blev det så kallt på den ouppvärmda vinden att vi tvingades ta oss till den lokala byggvaruhandeln för att köpa byggfläktar och isolerande plast. Trots fläktarnas välgörande vindar var dessa tvungna att slås av under tagningarna, då de lät nåt så djävulskt. Kort sagt har 117 BPM aldrig spelats snabbare.“

Instrumenteringen är organiskt hållen och produktionen landar någonstans i indierockens sköna epicentrum. Men talar vi melodi är den hookig, luftig och väldigt mycket pop, me like! Tittar vi närmare på texten talar singeln om två syskon som växer upp på ett barnhem där ett av syskonen en dag bestämmer sig för att fly därifrån. Vi får därefter på nära håll bevittna det yngre syskonets längtan och sorg över att inte kunnat följa med och skapa ett gemensamt hem. 

Under låtens dryga fyra minuters speltid sitter jag trollbunden med ett leende på läpparna samtidigt som jag blickar ut över vårkvällen med en känsla av sorg. Otroligt bra.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.