Bitterljuv melankoli gjord med värme är vad Göteborgsbandet Balloon Maker bjuder på i singeln Our Home. 

Apple Music Svensk Pop

Our Home spelades in på en vind i ett gammalt mejeri i västsveriges hjärta. Trots att vi befann oss i maj månad blev det så kallt på den ouppvärmda vinden att vi tvingades ta oss till den lokala byggvaruhandeln för att köpa byggfläktar och isolerande plast. Trots fläktarnas välgörande vindar var dessa tvungna att slås av under tagningarna, då de lät nåt så djävulskt. Kort sagt har 117 BPM aldrig spelats snabbare.“

Instrumenteringen är organiskt hållen och produktionen landar någonstans i indierockens sköna epicentrum. Men talar vi melodi är den hookig, luftig och väldigt mycket pop, me like! Tittar vi närmare på texten talar singeln om två syskon som växer upp på ett barnhem där ett av syskonen en dag bestämmer sig för att fly därifrån. Vi får därefter på nära håll bevittna det yngre syskonets längtan och sorg över att inte kunnat följa med och skapa ett gemensamt hem. 

Under låtens dryga fyra minuters speltid sitter jag trollbunden med ett leende på läpparna samtidigt som jag blickar ut över vårkvällen med en känsla av sorg. Otroligt bra.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.