Den svenska elektroduon Octolab är äntligen tillbaka med nytt material. Singeln Afternoon Avenue visar upp en ny sida av bandet. Produktionen är tyngre och fylligare. Melodierna starkare och Arielle Anderssons sång är fylld av attityd. Definitivt deras starkaste singel än så länge skulle jag säga och detta var verkligen kärlek vid första lyssningen.

Favoriter Apple Music

Jag bad Arielle och Fredrik L Kindsäter berätta mer om arbetet med nya singeln i denna intervju.

Det har ju varit ganska lugnt från er sida sedan albumet Mystery Park 2020. Främst har det blivit remixar av olika sorter med just remixplattan Remixed samt er remix av Heartbeat för Mirko Hirsch. Vilken remix har ni personligen tagit mer till hjärtat som släpps med och av er?

Oj, det var en svår fråga. Alla remixerna är väldigt olika varandra. Vi har gjort ett tiotal remixer sedan 2020 varav några kommer att släppas under detta år. Till kassetten ville vi spegla flera olika kategorier inom synthgenren.

Ni är nu aktuella med singeln Afternoon avenue. Berätta lite om vad låten handlar om och inspirerats av.

Låten handlar i stora drag om olika hot mot vår planet och existens, miljöförstöring, krig, pandemier, asteroider och annat skrot som kan tänkas trilla ned men också om självaste mänskligheten självt och dess girighet. Själva videon till låten utspelar sig i en dystopisk närtid där det mesta dött och där vi vandrar runt och letar efter någon form av liv och växtlighet. Ett hopp om att kunna rädda det som går och börja om.

Jag förstår att det var ett samarbete med medlemmar av The Brides of The Black Room. Hur kom samarbetet till?

Vi har samma management så det var via det som vi kom i kontakt med varandra och på den vägen blev det. 😊

Hur arbetade ni fram låten?

Vi gjorde det mesta av låten hemma i vår studio därefter skickade vi låten till Coyote och det blev ett par vändor fram och tillbaka mellan oss. Efter ett par samtal och via videolänk satte vi arret tillsammans och Lynx påbörjade produktionen. Efter att soundet satt åkte låten ytterligare några vändor fram och tillbaka emellan oss alla. 😊

Är Afternoon avenue del i ett större verk och hur ser isåfall fortsättningen ut?

Vi har inte riktigt bestämt oss ännu om vi kommer släppa en EP eller ett album. Vi har ju samlat på oss en hel del nytt och oanvänt material så något av det kommer det att bli. 😃

Vad är planen för er som band kommande månaderna? Kan vi se er spela live?

Närmaste månaderna kommer vi ägna åt att färdigställa ett gäng låtar och vi har lite nya och gamla spännande samarbeten i görningen. I början på augusti spelar vi på Electronic Summer i Göteborg så det ser vi verkligen framemot. Vi har ju väntat så länge på att få klä oss i strass och bete oss på scen. 😜 Ska bli väldigt roligt att få komma ut och spela våra ”nya” eller numera ”gamla” låtar från Mystery Park. Vi fick ju lite försmak när vi spelade på Subkult Kick-offen i mars på Nalen Klubb i Stockholm.

Slutligen får vi snacka lite Lysekil tycker jag.
Hur är musikscenen i staden?

Ja, Lysekil har ju sin bästa tid framför sig och lever verkligen upp under sommarmånaderna. Utöver det händer inte så mycket på den fronten, men det kan vara så att vi har ett finger med i spelet inför ett eventuellt kommande event utanför säsong. Det har ju hänt förr, utan att avslöja för mycket då detta event fortfarande är i sin linda. 😉

Var går ni för att ladda batterierna?

Vi har ju lyxen att bo nära havet så det är aldrig fel att pausa en stund och andas in lite havsluft och bara njuta utav utsikten. Annars brukar Fredrik återhämta sig i diverse skivbutiker och kan stå i timmar och bläddra bland vinyler. 😊 Arielle varvar ned med tv-spel för att fly verkligheten en stund. Sen är ju musiken i sig ett sätt för oss att ladda batterierna, att bara kravlöst kunna få stå i studion, jamma och skruva ljud utan deadline är helt underbart. Sömn är också oerhört viktigt och något vi försöker bli bättre på. Slår ett slag för powernapen på färjan mellan Finnsbo och Skår. 😜

Vad får man absolut inte missa om man besöker staden?

Salta bad och sälsafari. 🙂 I övrigt är lugnet och naturen med klipporna känd för Lysekil men också stadens restauranger med havet på menyn.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011