Den amerikanska singer-songwritern Autumn Nicholas är här aktuell med singeln Not gonna do this anymore. Låten i sig följer upp Delaing från i fjol och är skriven tillsammans med Lauren Michael Sellers.

Not gonna do this anymore sjunger artisten om rätten till sitt egna liv och kropp. Att man som kvinna har rätt att bestämma över sig själv och inte vara kvar i relationer som är skadliga för en eller samhällen som trycker ner en och vill bestämma över en. Just det sista blev tydligt när Texas införde strängare abortlagar för att trycka ner och bestämma över kvinnor.

”När vi tog låten in i studion blev innebörden djupare, mer personlig när jag insåg att jag behövde förbinda mig att vara mer sårbar, mer öppen med både hjärta, öron och sinne. Att visa mig som den jag är, vem jag är, och låta andra ta vad de vill från det men inte ändra eller filtrera utifrån vad andra tycker. Håll dig själv trogen med alla dina felfria brister och perfekta brister. Var obehagligt bekväm att vara du och vet att det är okej att säga, ’Jag kommer inte att göra det här längre’.”

Resultatet är blev en stark och ärlig poplåt som lyfter upp och får en att stå rakryggad för den man är och det man tror på, vad än världen omkring en tror och tycker.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.