Den amerikanska singer-songwritern Autumn Nicholas är här aktuell med singeln Not gonna do this anymore. Låten i sig följer upp Delaing från i fjol och är skriven tillsammans med Lauren Michael Sellers.

Favoriter Apple Music

Not gonna do this anymore sjunger artisten om rätten till sitt egna liv och kropp. Att man som kvinna har rätt att bestämma över sig själv och inte vara kvar i relationer som är skadliga för en eller samhällen som trycker ner en och vill bestämma över en. Just det sista blev tydligt när Texas införde strängare abortlagar för att trycka ner och bestämma över kvinnor.

”När vi tog låten in i studion blev innebörden djupare, mer personlig när jag insåg att jag behövde förbinda mig att vara mer sårbar, mer öppen med både hjärta, öron och sinne. Att visa mig som den jag är, vem jag är, och låta andra ta vad de vill från det men inte ändra eller filtrera utifrån vad andra tycker. Håll dig själv trogen med alla dina felfria brister och perfekta brister. Var obehagligt bekväm att vara du och vet att det är okej att säga, ’Jag kommer inte att göra det här längre’.”

Resultatet är blev en stark och ärlig poplåt som lyfter upp och får en att stå rakryggad för den man är och det man tror på, vad än världen omkring en tror och tycker.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.