7

På sitt debutalbum lyckas Swedish House Mafia förhålla sig sanna mot sitt musikarv samtidigt som de bryter ny mark och skapar stora hits. Paradise Again en homage till gruppens trogna fanbas och de håller sig hela tiden sanna till sig själva och sin artistiska profil. Ljudbilden rör sig mellan mjuka fluffiga beats till en vildsint hedonistisk fest och kanske är det just i detta gränslandet som de är som allra bäst. 

  • User Ratings (0 Votes) 0

Mycket vatten har runnit under broarna för succénruppen Swedish House Mafia splittrades 2013. Först var de en tro, sedan en duo och däremellan soloprojekt. Men enda sedan en gemensam konsert på Miami’s Ultra Festival 2018 har det spekulerats kring en återförening. Mycket riktigt, nu är dagen kommen och SHM släpper sitt debutalbum. Helheten är något mörkare, mer mystisk och melankoliskt driven än tidigare, men vi får helt klart nostalgiska rysningar som tar oss tillbaka till storhetstiden. 

Skicka in din musik

Efter att ha definierat EDM musiken och regerat på dansgolven under 2010-talet med kultförklarade låtar som Save the world och Don’t You Worry Child är det inte utan att man är lite stolt för att killarna är svenskar. Med tanke på deras musikarv är det dock väldigt förvånande att plattan Paradise Again markerar deras första! Men såklart gör de ingen besviken och går all out när fullängdare presenteras. Här lämnas ingenting åt slumpen och det hypermoderna öppningsspåret Time sätter helt klart prägeln för ljudbilden och känslan. Efter öppningsspåret följer den glädjefyllda och euforiska Heaven Takes You Home tillsammans med den brittiska sångerskan Connie Constances. En låts som hyllar våra förmågor att vända något negativt till positivt. Det glittrande klubb-spåret Calling On andas klassiska Swedish House Mafia med sina lysande melodier, medan exempelvis låten Redlight presenterar en mer ekfull och rave-ready approach med inslag av The Polices Roxanne. 

De spår jag precis räknat upp kan ses som mer ”safe” på plattan men därtill finns även en uppsjö av nya inslag. Exemplevis Moth To A Flame som ser gruppen omfamna avgrundsdjup melankoli med hjälp av The Weeknd. Eller den industriella och instrumentalen Mafia som fungerar som en olycksbådande scensättare för A$AP Rocky med låten Frankenstein. Ett spår som helt klart för tankarna till Kanye West med sin självdestruktiva text och uppmanande till mosh-pits. Låten som gör mig mest varm i kroppen är den pianodrivna Jacob’s Note, ett samarbete med vår geni-förklarade kompositör Jacob Mühlrad. Ren och skär magi! 

Mot slutet av Paradise Again kommer den resa trion presenterar till sitt slut. Låten Another Minute, talar om kampen mot ensamhet och är ömsint och varm innan den stämningsfulla For You avslutar. Swedish House Mafia lyckas under hela 17 spår förhålla sig sanna mot sitt musikarv samtidigt som de bryter ny mark och skapar stora hits. Paradise Again en homage till gruppens trogna fanbas och de håller sig hela tiden sanna till sig själva och sin artistiska profil. Ljudbilden rör sig mellan mjuka fluffiga beats till en vildsint hedonistisk fest och kanske är det just i detta gränslandet som de är som allra bäst. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011