Dansk/svenska indierockbandet Black Light White Light släpper idag singeln Du är fin. En låt som är tagen från kommande fjärde albumet The Admirer.
Du är fin, kanske du undrar. Är det en svensk låt? Njae. Det är en en engelsk låt men den danske sångaren Martin Ejlertsen sjunger faktiskt refrängen på svenska. Lite som en homage till den svenska popen.

Svensk Pop

Martin berättar för bloggen:

”Jag har haft en långvarig affär – en väldigt speciell kärleksaffär – med svensk pop och indie. Musiken slår ofta en vemodig och helt unik ton, inte minst när man sjunger på svenska, vilket skiljer svensk musik från allt annat. Jag har försökt fånga samma sak här, och därför har låten även fått en svensk titel.”

Resultatet är en vemodig och melodisk låt med snyggt arrangemang som byggts av tunga gitarrer och luftiga synthar. Med kommande albumet The Admirer släpper Black Light White Light första albumet på fyra år och det är även bandets fjärde i ordningen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.