Dansk/svenska indierockbandet Black Light White Light släpper idag singeln Du är fin. En låt som är tagen från kommande fjärde albumet The Admirer.
Du är fin, kanske du undrar. Är det en svensk låt? Njae. Det är en en engelsk låt men den danske sångaren Martin Ejlertsen sjunger faktiskt refrängen på svenska. Lite som en homage till den svenska popen.

Apple Music Svensk Pop

Martin berättar för bloggen:

”Jag har haft en långvarig affär – en väldigt speciell kärleksaffär – med svensk pop och indie. Musiken slår ofta en vemodig och helt unik ton, inte minst när man sjunger på svenska, vilket skiljer svensk musik från allt annat. Jag har försökt fånga samma sak här, och därför har låten även fått en svensk titel.”

Resultatet är en vemodig och melodisk låt med snyggt arrangemang som byggts av tunga gitarrer och luftiga synthar. Med kommande albumet The Admirer släpper Black Light White Light första albumet på fyra år och det är även bandets fjärde i ordningen.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.