Dansk/svenska indierockbandet Black Light White Light släpper idag singeln Du är fin. En låt som är tagen från kommande fjärde albumet The Admirer.
Du är fin, kanske du undrar. Är det en svensk låt? Njae. Det är en en engelsk låt men den danske sångaren Martin Ejlertsen sjunger faktiskt refrängen på svenska. Lite som en homage till den svenska popen.

Martin berättar för bloggen:

”Jag har haft en långvarig affär – en väldigt speciell kärleksaffär – med svensk pop och indie. Musiken slår ofta en vemodig och helt unik ton, inte minst när man sjunger på svenska, vilket skiljer svensk musik från allt annat. Jag har försökt fånga samma sak här, och därför har låten även fått en svensk titel.”

Resultatet är en vemodig och melodisk låt med snyggt arrangemang som byggts av tunga gitarrer och luftiga synthar. Med kommande albumet The Admirer släpper Black Light White Light första albumet på fyra år och det är även bandets fjärde i ordningen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.