Det var under sommaren 1987 som Rick Astley stormade in på topplistorna med singeln Never gonna give you up världen över. Skriven av dåtidens starkaste låt- och produktionstrio Stock Aitken Waterman, vilket garanterade en hit kan man säga, och en hit blev det. Etta i 25 länder med Storbritannien, USA och Västtyskland inräknade. Här hemma tog den över förstaplatsen på singellistan den 30:e September och stannade där i åtta veckor innan Lili & Susie tog över med Oh Mama.

Även idag är det en av de mer populära låtarna från 80-talet och den används flitigt i popkultur, memes och filmer. Senast var den med i ett avsnitt av Ted LassoApple TV+ och inför varje val brukar valaffischer med Astley synas där de lovar att han inte kommer att ”give you up”, ”let you down”, ”run around” ”desert you” etc. Väldigt fyndigt. Videon blev viral 2007 när man gjorde så kallad rickrolling. Detta var att helt enkelt leda folk till musikvideon av Never gonna give you up via olika länkar och URL:er.

Låten kickstartade Astleys karriär och hans debutalbum Whenever You Need Somebody sålde över tre miljoner exemplar bara i USA och Storbritannien. Inte dåligt för en blyg kille som började som springpojke i SAWs studio.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.