Det var under sommaren 1987 som Rick Astley stormade in på topplistorna med singeln Never gonna give you up världen över. Skriven av dåtidens starkaste låt- och produktionstrio Stock Aitken Waterman, vilket garanterade en hit kan man säga, och en hit blev det. Etta i 25 länder med Storbritannien, USA och Västtyskland inräknade. Här hemma tog den över förstaplatsen på singellistan den 30:e September och stannade där i åtta veckor innan Lili & Susie tog över med Oh Mama.

DOLBY ATMOS

Även idag är det en av de mer populära låtarna från 80-talet och den används flitigt i popkultur, memes och filmer. Senast var den med i ett avsnitt av Ted LassoApple TV+ och inför varje val brukar valaffischer med Astley synas där de lovar att han inte kommer att ”give you up”, ”let you down”, ”run around” ”desert you” etc. Väldigt fyndigt. Videon blev viral 2007 när man gjorde så kallad rickrolling. Detta var att helt enkelt leda folk till musikvideon av Never gonna give you up via olika länkar och URL:er.

Låten kickstartade Astleys karriär och hans debutalbum Whenever You Need Somebody sålde över tre miljoner exemplar bara i USA och Storbritannien. Inte dåligt för en blyg kille som började som springpojke i SAWs studio.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011