Alice Merton är en artist från Berlin som just nu jobbar mot sitt andra album S.I.D.E.S. som släpps den 17:e Juni. Med albumet följer hon upp Mint från 2019.
Från det nya albumet kan du här se videon till senaste singeln Blindside. En medryckande poplåt med sköna rytmer och lekfull känsla, som jag tror kommer uppskattas av många läsare av bloggen.

Om singeln berättar sångerskan för bloggen:

”Jag skrev den här låten med Tobias Kuhn som jag tidigare skrev Trouble in Paradise med på Mint. Det var en fröjd att arbeta med honom, hans energi i studion är alltid otrolig och upplyftande. Vi hade båda så roligt att skapa den här låten. Blindside är nog en av mina favoritlåtar på det här albumet. Den är så allvarlig och mörk men samtidigt så rolig och upplyftande att lyssna på. Den blandar ett så allvarligt ämne med en så rolig känsla, något jag älskar att göra när jag skriver låtar.”

Handlingen i låten kommer från känslan att känna sig underlägsen någon annan. Att inte bli behandlad med samma respekt som man själv ger. Något som även försöks visas i musikvideon.

”Jag arbetade med Sander Houtkruijer på den här videon. Han och jag har båda en svag punkt för mörka och konstiga videor. Jag visade honom låten för ungefär ett år sedan och frågade om jag någonsin skulle göra en video till låten skulle jag vilja att han gjorde den. Som tur var gillade han låten och här är vi ett år senare.”

Resultatet är skruvat men också väldigt snyggt. Men det mesta blir ju extra fint i svartvitt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.