Vissa låtar fastnar man nästan för direkt man ser titeln. För just Människa Patient Produkt fångade mitt intresse och kändes, innan jag ens klickat igång den, som ett inslag i debatten om vinster i välfärden. Där vården är mer en produkt än en samhällstjänst.
Att sedan låten var härligt synthig och liknade en mix av Jean Michel Jarre och Kraftwerk gjorde ju inte saken sämre. Älskade det mjuka och varma syntharrangemanget som Daniel Saturn skapat med låten.

Jag bad artisten berätta lite mer om låten och arbetet med den i denna intervju.

Titeln Människa Patient Produkt känns väldigt mycket som ett nedslag i debatten om vinster i välfärden. Hur var tanken bakom budskapet i låten? 

Det är helt rätt uppfattat. Jag jobbar inom vården och märker hur de som styr den framför allt ser patienter som produkter som kan köpas och säljas. Jag tror ingen egentligen vill ha det så, det är ett system som skapat sig själv på något sätt.

Riktigt skön synthproduktion här. Hur arbetade du fram låten?

Jag har jobbat dels med analoga syntljud men också en del samplingar. Låten gick väldigt snabbt och smidigt att spela in. Jag har lyssnat mycket på Christian Gabel och Jean Michel Jarre under jobbet med plattan och inspirerats av deras mjuka ljudbilder.

Imponerande musikvideo till låten också. Vem ligger bakom den och hur var arbetet att hitta känslan i videon?

Videon har jag gjort själv. Vissa animationer är hämtade från freesharesidor, andra har jag gjort själv. Videon tog mycket mer tid i anspråk än musikinspelningen. Jag ville att den skulle förmedla en svag ångestkänsla samtidigt som den skulle bli snygg att titta på.

Människa Patient Produkt är tagen från kommande konceptalbumet Jag Är Verksamheten. Berätta lite om arbetet med det och tanken bakom temat. 

Tanken är en dystopisk platta om sjukvårdsbyråkrati och hur människorna (både de som jobbar inom vården och patienterna) tappas bort när de som bestämmer fokuserar mer på själva styrningen än det som skall styras. 10 spår är mastrade och klara, liksom 10 videor är färdigklippta. I samband med albumsläppet kommer jag också göra audiovisuella livespelningar.

När är tanken att albumet ska släppas? 

I slutet av september kommer plattan. Ytterligare två singlar kommer släppas innan sommaren.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.