Det var i somras förra året som Jessica Bohlin släppte sin senaste singel Sommarnatt.
Nu är sångerskan tillbaka med den pumpande singeln Sången om som är första smakprovet från Jessicas kommande album Never Looking Back som släpps den 27:e Maj.
Sången om handlar om att föra en kamp med sig själv om saker som gör att man stundtals tagit fel beslut i livet. Att känna sig styrd av tankar och händelser som man i slutändan kanske ångrar. Men att slutligen göra upp med sig själv och gå vidare utan det bagaget.

Svensk Pop Apple Music

Jag ställde några frågor till Jessica så vi kan veta lite mer om låten och arbetet med den.

Efter ett intensivt 2020 och 2021 har det varit ganska lugnt från dig senaste halvåret. Vad har du haft för dig sedan Sommarnatt

-Jag har jobbat mycket med nya låtar, till mitt kommande album som ska släppas nu i år! Tanken var att det skulle släppas redan i vår, men vi har bestämt att vi ska släppa lite singlar innan, så albumsläppet blir lite längre fram än planerat! 

Nu är du aktuell med singeln Sången om. Gillar pulsen i låten. Hur arbetade du fram nya singeln?

-Men vad kul! Inspirationen till nya singeln var att det skulle vara en mix mellan Bo Diddley och Monica Zetterlund. Så vi jobbade med att hitta olika rytmer för att sen ha en melodi som skulle kännas svenskt 60 tal.

Låten är tagen från albumet Never Looking Back som kommer redan i Maj. Är låten representativ för albumet? 

-Jo, på sätt och vis är låten representativ för albumet! Men det finns ändå lite olika typer av sound på plattan. Vi har jobbat mycket med att varje låt ändå ska få sin unika, rätta prägel.

Never Looking Back förresten? Är det även engelska låtar på albumet eller varför blev det just den titeln?

-Nej det är inte engelska låtar på plattan, men jag tycker att albumnamnet representerar en nystart. Både soundmässigt och vart jag befinner mig i livet. Så Never Looking Back, fick det bli!

Hur var arbetet med detta albumet jämfört med debuten Från Norr Till Söder?

-Vi jobbar på samma sätt som innan. Jag och min producent, Pontus Frisk, är ett väldigt bra team tycker jag & det är alltid inspirerande & roligt att jobba med honom! Men jag skulle nog säga, att jag vågar ta ut svängarna lite mer den här gången! 

Någon speciell musik- eller artistinspiration som du haft under arbetet med låtarna?

-Hmm nej, inget specifikt egentligen… mer än att jag verkligen gillar att lyssna på & hämta inspiration från 50- och 60-talsmusik, både svenskt och engelskt. 

Snygg video till Sången om. Älskar attityden och neonfärgerna. Hur arbetade ni fram idén till videon?

-Vad fint att du tycker det! Tack! Jo, det var många svängar fram och tillbaka, under skapandet av videon. Men det var Robert Ladare Höglund, som både filmat och klippt videon, som lyckades hitta rätt känsla till slut. En känsla som vi tycker harmoniserar med låten. Samt så var det otroligt kul & spännande att spela in mot greenscreen! 

Med (snart) ett nytt album i bagaget. Kommer du att ge dig ut på vägarna med din musik under sommaren? 

-Jo men det hoppas jag verkligen att det blir! Det har varit mycket fokus på att skriva nu, så nu längtar jag efter att få åka ut & spela ute igen! Sen att  kunna ha två album i ryggen, vilken lycka! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011